Ezek lehetnek a cukorfüggőség jelei

Forrás: Shutterstock -
cukor függőség édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az édes íz szinte egyenlő a boldogsággal, nem meglepő, hogy nagyon sokan a rabjává válnak. Hamar hozzá lehet szokni a selymes csokoládék kényeztetéséhez, észrevétlenül lehetünk függői az édességnek. Természetesen, mint minden betegségnek, ennek is vannak jelei. Íme néhány ezek közül.

1. Titkolózás

Ha még fel is ismerjük, hogy sok cukrot fogyasztunk, megpróbáljuk eltitkolni mások, de olykor magunk előtt is. Pedig ha valamit rejtegetni kell, az már nem jó jel...

2. Mindig többre és többre vágyunk

Ha úgy érezzük, hogy az édesség iránti vágyunk kielégíthetetlen, az jó eséllyel a kezdődő függőség jele. Mivel tolerancia alakul ki, az igényeket mindig nagyobb mennyiséggel tudjuk csak kielégíteni.

3. Folyton csak az édesség kell

A sóvárgás a finomságok iránt is intő jel: a vércukorszintünk leesik a sok édesség elfogyasztása miatt, ezért aztán újra édességre vágyunk – írja a Nuus.

Folyton sóvárogsz a cukor után? Lehet, hogy függő vagy: ezek a jelei Forrás: Shutterstock

4. Sós ételek

A testünknek szüksége van egyéb tápanyagokra, ezért ha azt érezzük, hogy szokatlanul kívánjuk a sós ételeket, az is lehet a függőség kialakulásának előjele.

5. Mindent az édességért

Hajlandó vagy hajnalban is kikelni az ágyból, hogy nassolj egy kicsit? Talán még a boltba is képes vagy elmenni éjnek évadján valami finomságért? Ez az áldozatkészség nem jutalmat érdemel: inkább a függőség jele!

Így él ma a férfi, akinek egy fogászati kezelés után amputálták minden végtagjáthttp://www.life.hu/drlife/20190523-igy-el-ma-a-ferfi-akinek-egy-fogaszati-kezeles-utan-amputaltak-minden-vegtagjat.htmlMég 1999-ben vett részt fogászati kezelésen Tom Ray. Ínyét megsértették a kezelés során, nem sokkal később kómába esett, majd minden végtagját amputálták. Dr. Life--14 ujjal született egy kislány: operációra volt szüksége, hogy teljes életet élhessenhttp://www.life.hu/drlife/20190524-14-ujjal-szuletett-a-kislany-operaciora-volt-szuksege-hogy-teljes-eletet-eljen.htmlEgy örökletes rendellenesség miatt 14 ujjal jött világra egy kislány: megműtötték, így teljes életet élhet. Dr. Life--Pásztor Erzsit szürkehályoggal műtötték, vezetés közben vette észre, hogy nem lát jólhttp://www.life.hu/drlife/20190521-pasztor-erzsit-szurkehalyoggal-mutottek-vezetes-kozben-vette-eszre-hogy-nem-lat-jol.htmlVégbélrákjáról nyilatkozott nemrégiben Pásztor Erzsi. A színésznőt azonban nemcsak ez a betegség támadta meg az utóbbi időben, hanem a szürkehályog is. Dr. Life--Még nem szedsz B12-vitamint? Ezért érdemeshttp://www.life.hu/drlife/20190521-5-ok-amiert-meg-ma-kezdj-el-b12vitamint-szedni.htmlMindenki számára ismert az A-, C- és D-vitamin áldásos hatása, ám a kevésbé reflektorfényben lévő vitaminok, ásványi anyagok pótlásáról sem szabad megfeledkeznünk. Ilyen esszenciális vitamin például a B12, azaz a kobalamin, amelynek bevitele számos egészségügyi problémát orvosolhat, sőt a súlyosabb betegségek kialakulásának megelőzésében is fontos szerepet tölt be. Dr. LifeOrigoÍme a túlzott koffeinfogyasztás biztos jeleihttp://www.life.hu/drlife/20190525-ime-a-tulzott-koffeinfogyasztas-biztos-jelei.htmlImádod a kávét, a kólát vagy más koffeintartalmú italt? Ügyelj rá, hogy mértékkel fogyaszd, mert komoly tüneteket is okozhat a koffeintúladagolás! Dr. LifeOrigoSzebeni István megbetegedett, segítséget kérhttp://www.life.hu/drlife/20190525-szebeni-istvan-megbetegedett-segitseget-ker.htmlLázasan fekszik az ágyban Szebeni István, a TV2 híradósa. Oldalának követőitől kér segítséget, hogyan kúrálja magát. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.