mentális betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 A mentális betegségekhez sok előítélet kapcsolódik, a szakembereknek ezek ellen is küzdeniük kell a gyógyítás mellett - mondta a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának igazgatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Kiemelte, hogy a mentális betegségben szenvedők éppen olyanok, mint bárki más, csupán segítségre szorulnak. A túlnyomó többségük - tette hozzá - semmilyen veszélyt nem jelent a környezetére. A lelki élet betegségei azonban a hozzátartozók életét is megnehezítik, a szakembereknek ezért velük is törődniük kell - hangsúlyozta a professzor.

Forrás: Shutterstock
Elbúcsúztak magyar orvosaiktól a bangladesi szétválasztott sziámi ikrekhttp://www.life.hu/drlife/20190831-elbucsuztak-magyar-orvosaiktol-bangladesi-szetvalasztott-sziami-ikrek.htmlMa már kijelenthető, sikeres volt a bangladesi sziámi ikerpár szétválasztása, mindketten jól vannak. Bár még vár rájuk jó néhány operáció, külön élhetnek tovább. A lányok szívszorítóan búcsúztak el magyar orvosaiktól. Dr. LifeOrigoPokoli fájdalmakkal küzd balesete után Delhusa Gjonhttp://www.life.hu/drlife/20190828-pokoli-fajdalmakkal-kuzd-balesete-utan-delhusa-gjon-enekes.htmlDelhusa Gjon egy jachton szenvedett komoly sérülést: több bordáját is eltörte. Az énekes azóta sincs jól, komoly fájdalmai vannak. Dr. LifeOrigoÖdémái miatt pokoli fájdalmakkal küzdött Király Lindahttp://www.life.hu/drlife/20190829-odemai-miatt-pokoli-fajdalmakkal-kuzdott-kiraly-linda-enekesno.htmlGyomorszűkítő műtéte következtében fél év alatt 30 kilót fogyott Király Linda. Az énekesnőnél tavaly diagnosztizáltak daganatot az agyalapi mirigyében, valamint kiderült, hogy a pajzsmirigye sem működik megfelelően, ezért nem tudott korábban fogyni, sőt a súlya egyre csak gyarapodott. Linda rengeteg levelet kap olyan nőktől, akik hasonló cipőben járnak, mint ő, ő pedig azon van, hogy segítsen rajtuk. Dr. LifeOrigoAgy nélkül született a kisfiú, Noah Wall: mára kifejlődött az agya 80 százalékahttp://www.life.hu/drlife/20190814-agy-nelkul-szuletett-a-kisfiu-noah-wall-mara-kifejlodott-az-agya-80-szazaleka.htmlA 7. évében járó Noah Wall nyitott gerinccel látta meg a napvilágot, és az agyának csupán két százaléka fejlődött ki. Az orvosok nem sok jóval biztatták a szülőket, még ők sem hittek benne, hogy a kicsi sokáig élhet, sőt, az ultrahangos felvételeket látva a terhességmegszakítást javasolták. Dr. Life--Hazaérkezése óta először posztolt Kenderesi Tamás: túl van a műtétenhttp://www.life.hu/drlife/20190811-hazaerkezese-ota-eloszor-posztolt-kenderesi-tamas-tul-van-a-muteten.htmlA szexuális zaklatással vádolt úszó, Kenderesi Tamás túl van a térdműtétén: lábadozásáról a közösségi médiában posztolt. Dr. Life--Használd az eszed, ha alkoholt iszol!http://www.life.hu/drlife/20190808-alkoholfogyasztasi-anacsok-egy-egeszsegfejlesztesi-es-prevencios-szakembertol-a-javaban-tarto.htmlBár a legutóbbi WHO jelentés alapján elmondhatjuk, hogy kevesebb alkoholt isznak a magyarok, mint néhány évvel korábban, még mindig problémát jelent a túlzott alkoholfogyasztás, különösen a nyári melegben. Ráadásul a számok azt mutatják, hogy a 15-24 éves fiatalok sokkal többször számolnak be az ún. rohamivásról, tehát alkalmanként akár 4-6 ital elfogyasztásáról, mint a náluk idősebb, felnőtt korosztály. Ha ennyire általános a rendszeres alkoholfogyasztás, akkor viszont érdemes legalább ésszel inni, hiszen nem mindegy, hogy egy-egy alkalommal mennyire sokkoljuk a májunkat, és hogyan éljük túl a másnapot. Hogyan fogyasszunk felelősen alkoholt? Dr. Simich Rita egészségfejlesztési és prevenciós szakember segítségével adunk tanácsokat. Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.