kolerajárvány Haiti fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Pánamerikai Egészségügyi Szervezet szerint a Haitin dúló kolerajárvány akár 10 ezer ember halálát és 200 ezer ember fertőzését okozhatja a következő évben.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


Haiti egészségügyi minisztériuma szerint a kolera tavaly októberi felbukkanása óta 1100 ember vesztette életét a járvány következtében, és több mint 18 ezer beteg szorult kórházi kezelésre. Az egészségügyi szervek attól tartanak, hogy a kolerajárvány futótűzként terjedhet, ha eléri a haiti főváros környékén lévő menekülttáborokat, ahol a földrengés túlélői százezrével zsúfolódnak össze rossz higiéniai körülmények között.

A szegény karibi országban fél évszázada először megjelenő kolera újabb káoszt okozott a januári földrengéstől sújtott Haitin. A földrengésben 250 ezer ember vesztette életét, és 1,3 millióan váltak hajléktalanná.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.