Férfiak, aki allergiásak a saját spermájukra

allergia férfi sperma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azok a férfiak, akik influenzás tüneteket tapasztalnak szex után, valószínűleg allergiásak a saját spermájukra - derült ki egy holland kutatásból.

A különös szindrómát már 2002 óta dokumentálják orvosi lapokban, ám a doktorok a lehetséges okokról és gyógymódról keveset tudtak. Az érintett férfiak a szexuális együttlétek után furcsa, influenzához hasonló tüneteket tapasztalnak: lázat, szemégést, orrfolyást, ami ráadásul akár egy hétig is eltarthat.

Istockphoto
Istockphoto


Marcel Waldinger, a holland Utrechti Egyetem professzora és csapata újabb kutatásokat végzett, melynek során 45 férfit vizsgáltak meg, akik az általuk postorgazmus-szindrómának elnevezett betegségtől szenvedtek. A kutatás során az önkéntesek bőrén saját hígított spermájukat tesztelték allergiás reakciókra. A vizsgált személyek 88 százalékos pozitív bőrreakciót mutattak, ami autoimmun vagy egyéb allergiás reakcióra utal. "Nem érzem magam rosszul szex közben. Közvetlenül az orgazmusom után azonban pár másodpercen belül jelentkeznek a tünetek" - mondta az egyik beteg.

Van gyógymód




LIFE MAGAZIN: ÉVRŐL ÉVRE NŐ AZ ALLERGIÁSOK SZÁMAhttp://videa.hu/flvplayer.swf?v=8XEkK3HguBWopA6s


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.