Bordáiból készítettek új fület a 9 éves kisfiúnak

műtét plasztika fül rekonstrukció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mellkasából kinyert szövettel pótolták az orvosok annak a kilencéves kisfiúnak a fülét, akinek egy genetikai rendellenesség következtében nem fejlődött ki az egyik füle.

Egy genetikai rendellenesség, az úgynevezett Goldenhar-szindróma miatt Ethan Giles-Bowman jobb fül nélkül született. Az évek során egyre félénkebb és visszahúzódóbb természetűvé vált, egy idő után a kíváncsi, vizslató szemek elől a megnövesztett hajával próbálta eltakarni a füle helyén lévő porcdarabot. Nemrég azonban mindez megváltozott. Az Egyesült Királyságban ugyanis az elsők között kaphatott lehetőséget egy különleges fülkorrekcióra.


A mellkasából vettek szövetet a rekonstrukcióhoz

Bár a felajánlásról már 2009-ben értesítették a családot, Ethannek várnia kellett, amíg elég nagy nem lesz ahhoz, hogy az orvosok egy megfelelő méretű porcot vehessenek ki a mellkasából a műtéthez. "Ethan mindig jól kezelte, hogy hiányzik a jobb füle, de ahogy idősebb lett, mégis egyre jobban zavarta" - tette hozzá az édesanya, Kathryn Giles-Bowman, aki egy szépségszalon tulajdonosa.

További műtétek várnak rá

Az operációra végül a Royal Free Kórházban került sor, és nagyszerűen sikerült. "Ethan tudta, hogy fájdalmas beavatkozás lesz, de ezzel együtt nagyon akarta. Most fantasztikusan van, boldog és sokkal nyitottabb. Ahelyett, hogy elrejtené a fülét, megkért, hogy vágjam rövidre a haját" - mesélte az anyja. Az eredménnyel a fiú is nagyon elégedett, és büszke az új fülére. "Jó érzés, hogy végre nekem is normális fülem van, csakúgy, mint a barátaimnak" - mondta Ethan.

A kilencéves kisfiú a jobb fülére sohasem hallott, most azonban hallókészülékkel és további műtétekkel valószínűleg a hallása is rendbe jöhet. "Ethan nagyon bátor volt, biztos vagyok benne, hogy megbirkózik majd a további műtétekkel is. Az egész család nagyon büszke rá" - fűzte hozzá a 41 éves édesapa.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.