Túlélte a rákot, de allergiás lett az elektromosságra

betegség allergia elektromosság Wi-Fi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Wifire, telefonra, a számítógépekre, de még a teafőzőre is allergiás az a brit asszony, aki bármilyen elektronikus eszköz hatására rosszul lesz.

A vezeték nélküli internet és a mobiltelefonok elterjedése után nagyon ritkán ugyan, de a lakosság kis százalékánál elfordul, hogy allergiát váltanak ki az elektromos készülékek. Janice Tunnicliffe allergiája azonban annyira erős, hogy otthonából ki kellett iktatnia minden elektromos eszközt.
Az 55 éves asszony tünetei 3 éve, a bélrákja miatt kapott kemoterápiás kezelés után kezdődtek, és azóta képtelen normális életet élni. A halálos kórt ugyanis Janice túlélte, azonban úgy tűnik, hogy a kemoterápia különös módon érzékennyé tette őt az elektromosságra.

Thinkstock
Thinkstock



Az asszony a kezelés óta állandósult fejfájásra, hányingerre, végtagzsibbadásra és rossz közérzetre panaszkodott, látszólag orvosilag indokolatlanul. Egy áramszünet alkalmával azonban Janice fájdalmai hirtelen megszűntek, és sokkal jobban érezte magát. Ekkor jött rá, hogy az állapotát az elektromos tárgyak jelenléte okozza. "A legrosszabb a wifi, ha vezeték nélküli internet hatáskörében tartózkodom, szinte mozdulni sem tudok, nem tudom mozgatni sem a karomat, sem a lábamat" - magyarázta az asszony.

Janice és férje a diagnózis után minden elektromos eszközt eltávolítottak otthonukból, és a falakat különleges szigetelő anyaggal borították. A pár most gyertyafénnyel világít esténként és még a szomszédokat is rávette, hogy ne használjanak wifit. A kétgyermekes édesanya élete szinte teljesen a feje tetejére állt, de nem adta fel a reményt, hogy egy nap újra normálisan élhessen. Talált is egy magánklinikát, mely pontosan az ilyen bizarr allergiás eseteket kezeli.

Janice kezelését a brit egészségbiztosító finanszírozta, és mióta visszatért a magánklinikáról megtanulta, hogyan kezelheti hatásosan a tüneteit. Más országokban azonban az orvosok úgy vélik, hogy az ilyen állapotot főként pszichés tünetek váltják ki, igaz, egyelőre még kevés orvosi kutatást végeztek a témában.

Hatásos harc a candida ellen!http://www.life.hu/gyogyulj/20110517-hatasos-harc-a-candida-ellen.htmlÖrdög Nóri vércukorszintje nem az igazihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110517-ordog-nori-vercukorszintje-nem-az-igazi.html900 focilabda 900 mosolyérthttp://www.life.hu/gyogyulj/20110516-900-focilabda-900-mosolyert.htmlEgy DNS-tesztből megtudhatod, meddig fogsz élni - Elég bátor lennél, hogy megcsináltasd?http://www.life.hu/gyogyulj/20110516-132-ezer-forintos-dnstesztbol-megtudhatod-meddig-fogsz-elni-de-eleg.htmlAmikor a gyógyszerek már nem használnak - Az allergia lelki okaihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110516-amikor-a-gyogyszerek-mar-nem-hasznalnak-az-allergia-lelki.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.