idegrendszeri betegségek Csipkerózsika álom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 21 esztendős brit diáklány, Lily Clarke Kleine-Levin-szindrómában szenved, mely ritka betegség miatt hetekig alszik egyhuzamban. Csak enni és inni ébred fel, hogy aztán visszatérjen álomországba.

A betegség 2007 novemberében jelentkezett először, amikor a család korcsolyázni ment. Lily szokatlanul csendes volt, és végig azt hajtogatta, hogy furcsán érzi magát, nincs jól. A szülei eleinte megfázásra gyanakodtak, de amikor beültek egy étterembe, a lány elaludt, és az egész étkezést átaludta. A következő 25 napban Lily fel sem kelt az ágyból, alig evett és ivott. Napi 23 órát aludt, és sem a zajt, sem a fényt nem bírta elviselni.

Northfoto
Northfoto

Lily és édesanyja, Adele

Adele orvoshoz vitte a lányát, aki vírusfertőzésre gyanakodott, de az édesanyát ez nem győzte meg. Karácsony előtt aztán Lily "felébredt", de alig emlékezett a betegen eltöltött időszakra. Újra cserfes és vidám lett, és alig várta, hogy újra láthassa a barátait. Egy hónap múlva éppen egy próbavizsgát írtak, de a betegség újabb háromhetes epizódja miatt lemaradt róla. A harmadik epizód néhány nappal 18. születésnapja előtt jelentkezett, ami miatt el kellett halasztani a születésnapi ünnepségét. Az orvosok a migréntől a krónikus fáradtság szindrómán át a depresszióig különféle okokra gyanakodtak. Az egyik szakorvos antidepresszáns kezelést és kognitív viselkedésterápiát írt elő. 2008 júliusában azonban újabb epizód következett. Lily ezúttal minden nap néhány óráig ébren volt, de félt egyedül maradni. Édesanyja szerint olyan volt, mint egy hároméves, szopta az ujját, szorongatta a játékmackóját, és attól félt, hogy meg fog halni.

Tipp! Így néz ki az VV5 új villája! Kattints a galériáért!







7 meglepő mód, hogy elkerüld a ráncokathttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110816-9-meglepo-mod-hogy-elkeruld-a-rancokat.htmlMentő vitte el - Újra kellett éleszteni a Hooligans gitárosát!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110815-ujraelesztettek-a-holligans-gitarosat.htmlVajaskukacot adnának a biológusok az éhezőknekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110815-vajaskukacot-adnanak-a-biologusok-az-ehezoknek.htmlÚj arcot kapott a nő, akinek csimpánz marcangolta szét az arcát - Sokkoló fotóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110812-uj-arcot-kapott-a-no-akinek-csimpanz-marcangolta-szet-az.htmlA pornóipar leleménye - Divattá vált a nők között az ánuszfehérítés (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110809-a-pornoipar-lelemenye-divatta-valt-a-nok-kozott-az.htmlElképesztően lefogyott a Fekete hattyú dögös sztárjahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110811-elkepesztoen-lefogyott-mila-kunis-a-fekete-hattyu-sztarja.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.