Az izomgörcsök egyik oka a magnéziumhiány is lehet. A segítség pedig a MagneB6!

A rendszeresen sportoló emberek jól ismerik az érzést, amikor a fokozott erőkifejtés miatt remeg vagy begörcsöl valamelyik izmuk. Azt gondolná az ember, ezt a kellemetlen érzést csak fizikai erőkifejtés válthatja ki, pedig sokkal gyakoribb jelenség a kevéssé aktív életet élő, középkorú emberek körében. Esetükben a kellemetlen tünet elsősorban nyugalmi állapotban, tehát ücsörgés, és alvás közben jelentkezik.

Forrás: Sanofi


 
A sportos életet élőknek több magnéziumra van szükségük, mint az átlagembernek, hisz a felpörgetett anyagcsere miatt gyorsabban fogy a "raktárkészlet", de olykor a kevésbé aktívaknak is gondot okozhat a magnéziumhiány. A fogyókúrázóknak, a stresszes életet élőknek, a kismamáknak, a vesebetegeknek, egyes endokrin, valamint gyomor-bélrendszeri betegségekben szenvedőknek a normál mennyiségnél több magnéziumra van szükségük, amelyhez nagy valószínűséggel nem juttatják hozzá szervezetüket, hisz a magyar lakosság étrendje csak a szükséges magnéziummennyiség háromnegyedét tartalmazza.

Miért van szükségünk annyira a magnéziumra? Kevesen tudják, de ez az ásványi anyag közel háromszáz enzim működéséhez járul házzá, támogatja a normál idegi működést és a megfelelő élettani funkciók fenntartását, és csökkentheti az ingerlékenységet, a fáradtságot, a kimerültséget és a görcskészséget. 

Bab, borsó, lencse, szója, mák, napraforgómag és tökmag: többek között ezek a természetes magnéziumforrásaink. De sajnos a modern növénytermesztési eljárások és a főzési szokások csökkentik az élelmiszerek magnéziumtartalmát.

Jó megoldás lehet még a magnéziumtartalmú ásványvizek és gyógyvizek fogyasztása valamint a magnéziumtartalmú gyógyszerek szedése. Nagyon nem mindegy azonban, hogy milyen készítményt vásárlunk! A különböző termékek ugyanis különféle magnéziumot tartalmaznak és nem mindegyik magnéziumsó hasznosul egyformán a szervezetünkben.

TIPP: válasszuk a Magne B6-ot, mert a  benne lévő magnézium-laktát bizonyítottan kiválóan hasznosul, a benne lévő B6 vitamin pedig tovább fokozza a felszívódást, így hatékonyan segít, hogy mindig önmagunk maradhassunk.

SANOFI-AVENTIS Zrt.
1045 Budapest, Tó utca 1-5., Telefon: (+36 1) 505 0050
Gyógyszerinformációs szolgálat: (+36 1) 505 0055
Web: www.sanofi.hu

Egyidejűleg fenálló megnéziumhiány esetén.
Vény nélkül kapható gyógyszer.
Javallat: magnéziumhiány kezelésére.

HU.MGP.12.05.21