Egyáltalán nem fenséges Katalin hercegnő lábfeje

bütyök tyúkszem Kate Middleton hercegnő elegáns lábfej egészség villantás előkelőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tyúkszem, deformálódott nagylábujj, méretes bütyök, repedt sarok és elszíneződött körmök - Katalin hercegnő egészségügyi problémákról árulkodó lábfejet villantott a londoni olimpia egyik helyszínén.

"Amikor megpillantottam a lábait, azt hittem, egy atlétához tartoznak" - fogalmazott nyílt levélben a Daily Mail hasábjain Emma Supple szakorvos, aki képekkel illusztrálta a kivörösödött, sebes és hámló hercegnői testrész problémáit. Az esztétikai gondok mellett feltűnő volt, hogy a lábfej belső oldalának vénái a szokásosnál jobban kitüremkednek, ami alacsony talpívről - tehát enyhe lúdtalpról - árulkodik. A magas sarkú cipő ilyen tekintetben áldásos, hiszen ideiglenesen kompenzálja az elváltozást, illetve szebb testtartást biztosít, másfelől azonban valószínűleg ez a kiegészítő felelős a deformálódott lábujjakért.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

"Katalin hercegnőnek megfelelő méretű lábbelit kellene hordania" - figyelmeztetett Supple, aki szakorvos mielőbbi fölkeresését javasolja a brit uralkodócsalád tagjának, mielőtt az észrevett rendellenességek felsorolásába kezd.

Supple elemző írása szerint a cipők okozta állandó nyomás hatására több helyen is tyúkszem alakult ki Kate lábán, mivel bőre megvastagodással védekezik a mechanikai ingerek ellen. A bütyökkezdemények a nagylábujj ízületi elváltozását vetítik előre, a száraz sarkak okozója a nem megfelelő ápolás mellett a testsúly egyenetlen eloszlása a talpon. Supple szerint a hercegnőnek tyúkszemtapasz, alacsony talpú cipők és gazdag hidratáló rendszeres használata segítene, hogy lábai hercegnőhöz illően finom és elegáns legyen.

Tipp! A magyar modell megtépte a híres divatfotóst! Kattints a képekért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.