A 41 évesen is lenyűgöző szépségű ausztrál színész-énekesnő, Dannii Minogue egy új reklámkampány arca lett Nagy-Britanniában, ám ezúttal nem egy új parfümöt, de nem is egy elegáns ruhakollekciót, hanem egy speciális, genetikailag módosított tejet népszerűsít.

Talán kevesen tudják a népszerű énekesnőről, hogy laktóz-, vagyis tejcukorérzékenységben szenved, ami azt jelenti, hogy a tej hatására felpuffad, hasi és mellkasi fájdalmak jelentkezhetnek nála, vagy émelyegni kezd. A tejcukorérzékenység valódi népbetegséggé vált az utóbbi időkben, egyes becslések szerint a teljes népesség közel 20 százalékát érintheti a probléma.

Forrás: AFP

A Dannii Minogue által reklámozott termék valójában egy olyan speciális tej, amely előre kiválasztott, genetikailag módosított tehenekből származik. Ez a különleges tejtermék abban tér el a hagyományos tejtől, hogy a két legelterjedtebb tejfehérje (A1-es és A2-es kazein) közül csak az egyiket, az A2-es kazeint tartalmazza.

Az új termék literje nagyjából kétszer drágább, mint a hagyományos tej, de Dannii Minogue szerint amióta ezt a tejet fogyasztja, egy csapásra elmúltak a kellemetlen tünetek, melyeket a laktózintolerancia okozott. "A tejcukorérzékenységet az esetek túlnyomó többségében az A1-es kazein okozza, ezért előállítottunk egy olyan speciálisan kezelt tejet, amely csak A2-t tartalmaz" - nyilatkozta az Ausztráliában kifejlesztett A2 szóvivője.

Dr. Cathrine Collins, a londoni Szt. György kórház dietetikus szakértője szerint rendkívül fontos, hogy kisgyerekkorban elkezdjünk kis mennyiségben tejet fogyasztani, ugyanis a tejtermékek hatására a szervezet laktázt termel, ami segíti a tej megemésztését. A laktózintolerancia leküzdhető úgy is, hogy nagyon kis adagokban kezdünk tejet fogyasztani, és fokozatosan növeljük az adagot, viszont a tejallergia egy olyan súlyos immunreakció, ami ellen nem hatásos a fokozatos hozzászoktatás sem, véli dr. Collins.

Láttad már? Benne vagyunk a tévében!

Pajzsmirigybetegsége miatt ilyen karcsú Dannii Minoguehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111011-pajzsmirigybetegsege-miatt-ilyen-karcsu-dannii-minogue.html Dannii Minogue: "Azt hittem, meg fogok halni"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110607-dannii-minouge-azt-hittem-meg-fogok-halni.html 25 év, 25 frizura - Kylie Minogue hajkölteményeihttp://www.life.hu/szepulj/20121121-25-ev-25-frizura-kylie-minogue-hajkoltemenyei.html Kylie Minogue popsija 44 évesen is feszes - Leleplező videóhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120926-kylie-minogue-felmeztelenul-lathato-legujabb-klipjeben.html Kylie Minogue ausztrál énekesnővel lépett félre Jean-Claude Van Dammehttp://www.life.hu/legykepben/20120818-kylie-minogue-ausztral-enekesnovel-lepett-felre-jeanclaude-van-damme-a.html Íme Kylie Minogue és Elvis Presley unokájának leszbikus csókja - videóhttp://www.life.hu/tested-lelked/20120727-ime-kylie-minogue-es-elvis-presley-unokajanak-leszbikus-csokja.html Még Kylie Minogue-ból is előbújt a színésznőhttp://www.origo.hu/filmklub/blog/riport/filmfesztival/20120527-cannes-2012-kedvenceink-amour-rozsda-es-csont-holy-motors-marion.html