Leanne Roberts olyan súlyos gerincferdülésben szenved, amely miatt "S" formájúvá vált a gerince. Ez minden mozdulatnál óriási fájdalmat okozott számára, s az önbizalmát is aláásta. Az orvosok egy 12 órás, kockázatos műtétet ajánlottak a probléma megoldására, de ő visszautasította annak lehetőségét - attól tartva, hogy a beavatkozás véget vethet a modellkarrierjének. A lány most speciális tornával erősíti a gerinckörnyéki izmait.

A púposságtól rettegő tininek sikerült valóra váltania az álmát, hiszen manökenként dolgozik. Ehhez napi több órát töltött a tükör előtt, így próbálta javítani a testtartását. A gerincferdülést 16 esztendős korában diagnosztizálták nála, és annak súlyossága miatt rögtön egy 12 órás műtétet javasoltak neki.

A gerincferdülés, vagy más néven scoliosis olyan állapot, amelynek során a gerinc oldalirányban elhajlik. A probléma becslések szerint a lakosság 4 százalékát érinti, s kezelés hiányában akár halálos szív- és tüdőproblémákhoz is vezethet. A jelenleg alkalmazott terápiás lehetőségek főleg az operációra összpontosulnak, amelyek kockázatos beavatkozást jelentenek, hiszen fémrudakat illesztenek a csont mindkét oldalához.

A kép illusztráció!Thinkstock

Leanne - akiről képet itt láthatsz - úgy döntött, hogy nem sebészi úton szeretné kezeltetni a bajt. A javulás ütemével pedig még az orvosait is sikerült lenyűgöznie. "Szörnyű belegondolni, hogy mennyi időt töltöttem zokogással és rettegéssel, amikor megtudtam, mi a bajom. Szinte rögeszmémmé vált, hogy végül szörnyen fogok kinézni, és tolószékbe kerülök" - mondta a nagy-britanniai Barnsleyban élő lány. A gerincében lévő kettős "S" görbületből mi sem látszik a katalógusok divatfotóin.

Leanne 14 évesen tapasztalt először fájdalmakat, de ezt a hirtelen növekedésnek tudta be. Amikor viszont panaszai szúróvá és élessé váltak, szólt az édesanyjának, aki elvitte őt a háziorvoshoz. A műtét lehetőségének felmerülésekor elkezdett alternatív terápiás lehetőségek után kutatni az interneten, így talált rá egy olyan gerincklinikára, mely különböző tornagyakorlatok segítségével stabilizálja az állapotot.