Retteghetnek az allergiások! Indul a pollenszezon

Thinkstock -
mogyoró allergiás reakció allergia növény Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat időjárás pollen megfázás virágpor rekord meleg rettegés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az enyhe idő miatt retteghetnek az allergiások, mert már most sokkal több pollen van a levegőben az ilyenkor szokásosnál.

A szokatlanul enyhe idő hatására egyes kora tavaszi allergén növények virágpora már megjelent a levegőben, ezért az allergiások tünetei is jelentkezhetnek – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat jelentése alapján az MTI. Leginkább a mogyoró, valamint a ciprus- és tiszafafélék okoznak gondot. Pécsett közepes, Budapesten alacsonyabb szintű pollenterhelést mértek. A kínzó allergiás tüneteknek csak a hideg idő visszaérése vethetne véget, erre azonban még várnunk kell.

Thinkstock

Az allergiás tünetek megelőzésében segít, ha sok folyadékot, zöld teát iszunk. Emellett kerüljük a zsíros ételek, a cukrok és a szénhidrátok fogyasztását. A piacokon most népszerű gyümölcs a gránátalma, amelynek antioxidáns hatása segít megelőzni a pollen okozta allergiás tüneteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.