Tízéves kisfiú csodája segíthet Schumachernek

Forrás: AFP/Fred Dufour -
síbaleset apallic szindróma Forma-1 Michael Schumacher mesterséges kóma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mindössze tízesztendős Brook Hill két hétig volt kómában egy síbaleset után. Az angol kisfiú szeretné, ha az ő története és gyógyulása adna reményt Schumacher szeretteinek és a Forma-1-es pilótának, amikor visszatér a kómából. 

Egy évvel ezelőtt érte a fiút baleset, aki két hétig feküdt kómában a kórházban. Miután áprilisban hazarepülhetett, az angol orvosok megdöbbentek azon, milyen gyorsan felépült a fiú, aki több lelkesítő üzenetet kapott sportolóktól és csapatoktól: többek között az angol, a walesi és a skót rögbiválogatott, de még az aranylabdás Michael Owen is üzent Hillnek.

Forrás: AFP/Fred Dufour

Most úgy érezte, rajta a sor és levelet írt Schumachernek és családjának, hogy bebizonyítsa, semmi sem lehetetlen - írja a Mirror.

"A támogatásunkról szeretnénk biztosítani a pilóta családját, és meg akartuk mutatni nekik, pozitív végkifejlete is lehet a balesetnek. Ő is nagy harcos, csakúgy, mint Brook, és bízunk benne, hogy hamarosan felépül" - mondta a tízéves fiú édesapja a lapnak.

Schumacher állapotáról egyelőre nincs újabb hír. Az orvosok egy része úgy véli, ha a mesterséges kómából felébresztik a sportolót, már sosem lesz az, aki volt. Közülük is a leginkább borúlátó Jean-Marc Orgozo, az University of Bordeaux neurológiaprofesszora, aki a minap a következőt nyilatkozta: "Minden nap, minden hét, amit kómában tölt csökkenti az esélyt arra, hogy a helyzete javuljon", és azt is megemlíti, hogy Schumacher feltehetően apallic-szindrómában szenvedhet, avagy más néven vegetatív állapotban van.

Egyre kisebb Schumacher esélye a gyógyulásrahttp://www.life.hu/gyogyulj/20140122-michael-schumacher-hetszeres-forma-1-pilota-apallic-szindromaban-szenvedhet.htmlMiért van Schumacher mesterséges kómában?http://www.life.hu/gyogyulj/20140120-michael-schumachert-a-tavaly-decemberben-sibalesetet-szenvedett-pilotat-mesterseges-komaban-tartjak.htmlSchumacher felesége nem adja felhttp://www.life.hu/gyogyulj/20140117-michael-schumacher-felesege-corinna-nem-adja-fel-es-imadkozik-a-ferjeert.htmlVérömlenyt távolítottak el Schumacher fejébőlhttp://www.life.hu/legykepben/20140117-michael-schumacher-hetszeres-f1-bajnok-allapotarol-friss-kozlemenyt-adott-ki-a-menedzsere.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.