kommunikáció párkapcsolat Valentin nap (film) Valentin-nap 2015 szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez az az ünnep, ami képes a legösszeszokottabb társaság tagjait is egymásnak ugrasztani. Senki sem marad semleges, ha Bálint-napról van szó. De kell nekünk ez az ünnep? A Life.hu ennek járt utána. Érvek és ellenérvek a Valentin-napi felhajtás körül.

Sokan szeretik, várják, szabadjára engedik a fantáziájukat, és ki is tesznek magukért a piros szivecskés napon. Más azonban azt mondja, a hideg futkos a hátán, ha Valentin-napról van szó. Erőltetett, fantáziátlan és különben is csak egy nyugati szokás majmolása. Mi közünk hozzá?

Több, mint gondolnánk, mert igaz ugyan, hogy a Bálint nevű itáliai vértanú nem hazánk szülötte, azért történetét nálunk is ismerték. Február 14-hez pedig nekünk is voltak szerelemmel kapcsolatos hagyományaink, amelyek mi másra irányultak volna, mint a férjfogásra. Talán a tolerancia lenne, lehetne az egészséges közeledés ehhez és minden más - a mi gondolkodásunktól eltérő - ünnephez vagy hagyományhoz. A semleges elfogadás, illetve annak belátása, hogy az ünnepek akkor is megtörik a monotóniát, akkor is színt varázsolnak a hétköznapokba, ha abban tevékenyen éppen nem veszünk részt, vagy nem tudunk részt venni. Mások azonban igen, és párkapcsolati, baráti vagy családi kapcsolataik megerősítését híven szolgálhatja Valentin.

Forrás: Thinkstock

De nézzünk néhány Bálint-nappal kapcsolatos véleményt!

Erika, 31 éves

Sosem értettem, miért kell ekkora indulattal közeledni egy valójában ártalmatlan, és senkit semmire sem kötelező ünnepnap felé. Én ugyan nem vásárolok, és senkit nem támadok piros kacatokkal, de attól még elismerem, hogy másnak ez is lehet tartalmas, gazdagító nap.

Zsolt, 28 éves

Sose érdekelt ez a nap, de egy hete furcsa dolog történt velem: a Blaha Lujza téri aluljárón vágtam keresztül, amikor megláttam, hogy a virágárus előtt kirakott piros bársony szivecskéket egy pár nézegeti. Egy fiatal rendőrsrác és a társa, egy nagyon helyes rendőrcsaj. A lánynak kibomlott a haja a sapka alól, és olyan édes volt, ahogy az arcához simította az egyik fellógatott szívecskét. Nem tudom kiverni a fejemből a képet, és annyira szeretném tudni, kire, mire gondolt ott, abban a pillanatban. Ő szemlátomást ünnepre készült. Na, szóval, azzal a szőke rendőrlánnyal szívesen valentinoznék.

István, 42 éves

Hagyjanak a nők engem békén a Valentin-nappal. Csak egy újabb alkalom a pénzlenyúlásra!

András, 35 éves
Őszinte választ vársz? Tényleg? Nem akarok megint csapdába sétálni. Az előző barátnőmmel ugyanis jóval az ünnep előtt egyeztettünk, hogy ez a nap egy ökörség. Minek kellene nekünk ebbe belefolyni. Én megnyugodtam, hogy na, végre egy értelmes csaj. Erre mi történt? Tavaly Valentin napon akkora balhé tört ki, mint még soha. Miért? Pontosan idézem a kedvest: „Tényleg nehezedre esett volna egy szem bonbont hozni nekem ezen a k..rva Valentin napon? Ennyit sem jelentek neked?” Ezért kérdezem, mennyire legyek őszinte veled…..”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.