A Nobel-díjas írót bő egy hétig ápolták egy mexikóvárosi klinikán hörghurut miatt.

Jobban van Gabriel García Márquez. Orvosai kedden úgy döntöttek, kiengedik a kórházból a 87 éves írót, akiről úgy tudják, hogy hazatért mexikóvárosi otthonába. Hozzátették azonban, hogy idős kora miatt az író egészségi állapota törékeny – tudósít az MTI. 

Forrás: AFP/Yuri Cortez

Ahogy a Life.hu is megírta, Gabriel García Márquez múlt hétfőn került be a kórházba légúti gyulladás és dehidratáltság miatt. A hivatalos tájékoztatás szerint azonban jól reagál az antibiotikumos kezelésre. A szerző fia, Gonzalo García Barcha a múlt héten azt mondta, apja enyhe fertőzést kapott, elsősorban a kora miatt vitték be a kórházba.

A Száz év magány, a Szerelem a kolera idején és más klasszikussá vált művek 1982-ben Nobel-díjjal kitüntetett szerzőjénél 1999-ben rákbetegséget állapítottak meg, és az Egyesült Államokban kezelték. Az elmúlt években többször is olyan hírek láttak napvilágot, hogy demenciában szenved.

Legutóbb márciusban, születésnapja alkalmából jelent meg a nyilvánosság előtt: a házánál üdvözölte a fotósokat és az újságírókat, de nem szólalt meg.