Csínján a sóval, ha kedves a szíved

Forrás: Thinkstock -
betegség szívderítő egészség helyes táplálkozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egészséges táplálkozás mértékletességet is jelent. Azt is, hogy óvatosan bánunk a fűszerekkel, kevés zsíradékot használunk, na és persze a sónál is tudjuk, hol van a határ. Ellenkező esetben a vérnyomásunk bánja.

A táplálékunkban levő só mennyisége közvetlen kapcsolatban áll a vérnyomásunkkal. Ez viszont azt is jelenti, hogy vérnyomásértéktől függetlenül mindenkinek érdemes odafigyelnie arra, mennyi sót visz be a szervezetébe, mert a magas vérnyomás a legtöbbször nem hívja fel magára a figyelmet világos tünetekkel, csak orvosi ellenőrzéskor derül ki.

Forrás: Thinkstock

Amíg pedig észrevétlen marad a szervezetben, addig súlyos szív- és érrendszeri problémáknak, például az érfali károsodásoknak, az érszűkületnek, a szívelégtelenségnek, a szélütésnek, az infarktusnak kövezheti ki az utat, és a vesét is károsítja.

A sófogyasztás és vérnyomás közötti összefüggésekről további nagyon fontos információkat szerezhetsz a Szívderítő.hu oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.