Halálra éheztettek egy kisfiút - megszólalt az orvos

Forrás: Thinkstock -
betegség halál fényevés család spiritualitás egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2013 májusában meghalt egy másfél éves agárdi kisfiú, Benjámin. A kicsi, halálakor csupán négy és fél kilót nyomott. Szülei egy természetgyógyász irányítása alapján fénnyel táplálták.- írta a Bors.

A Fejér Megyei Főügyészség a baba édesapját, édesanyját, a nagyszülőket, valamint a Benjit "látogató"természetgyógyászt különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja. A család háziorvosa is érintett az ügyben: vele szemben foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt indult eljárás.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Jászberényiné Király Teodóra, a főügyészség szóvivője a Borsnak elmondta, hogy a többszörösen minősülő emberölésért akár életfogytiglani fegyház is kiszabható. Jelenleg egyik vádlott sincs előzetes letartóztatásban, a két szülő és a természetgyógyász azonban nem hagyhatja el lakóhelyét.

Az ügyben érintett M. Bertalan természetgyógyász, aki az interneten az alternatív természettudományok doktoraként, parapszichológus és bioenergetikusként hírdeti magát, a Borsnak elmondta, nem érzi magát felelősnek a történtekért.

"Az ügyvédem tanácsára nem adok semmilyen információt. Nem vagyok jogász, nekem más a szakterületem. Az a baj, hogy a sajtó teljesen abszurd dolgokat állít, mindenki csak találgat, nem ismerik a tényeket. Annyit mondhatok, hogy nem érzem magam felelősnek a kisfiú haláláért."

Az ügy várhatóan jövőre kerül bírósági szakaszba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.