Gondoltad volna? Nagyon egészségtelen a flip-flop papucs

flip-flop magassarkú magas sarkú
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes dologra derítettek fényt nemrég brit kutatók, akik szerint nemcsak a magas sarkú, hanem még a lapos, flip-flop papucs is veszélyezteti lábunk és gerincünk egészségét. 

Azt már régóta tudjuk, hogy a magas sarkú viselése számos deformációt okozhat, most azonban arra hívták fel kutatók a figyelmet, hogy a flip-flop papucsok is nagyon károsak lehetnek az egészségre.

Forrás: Thinkstock

Ízületi problémákat, láb-, gerinc- és hátfájást is eredményezhet a flip-flop papucs tartós viselése: mivel a lapos lábbeliben keményebben ütődik a sarkunk a talajhoz, íngyulladással is számolhatunk, a fájdalom pedig a bokán és a térden keresztül egészen a hátunkig is eljuthat. Emellett nemcsak a bőrrák kialakulásának kockázatát növeli, hanem még fertőzésveszélyes is, ha a papucs lábközi, gumis része felsérti a bőrünket.

A Life.hu korábbi cikkében számos hasznos tippet találsz arra vonatkozóan, hogyan enyhítheted, illetve, hogyan kerülheted el ezeket a káros hatásokat.

Ennyire egyszerű randidrogot keverni egy lány italábahttp://www.life.hu/drlife/20150607-igy-kevernek-drogot-idegenek-italaba.htmlEgyre gyakrabban hallunk olyan esetekről, hogy fiatal lányok italába olyan szert kevernek, amelytől elvesztik az eszméletüket, hogy aztán az, aki a szert adta, bármit tehessen velük.Dr. LifeOrigoPasipara csajoknál: Tudtad, hogy a nőknek is van korai magömlésük?http://www.life.hu/drlife/20111028-a-nok-is-szenvednek-a-tul-korai-orgazmustol.htmlA portugál Magalhaes Lemos kórház egyik korábbi kutatása szerint a nők jelentős hányada is idő előtt jut el a csúcsra a nemi aktus közben. Csak éppen ez nem kap annyi figyelmet, mint a férfiak esetében.Dr. LifeThinkstock5+1 tipp, hogy inkább aludj bulizás helyetthttp://www.life.hu/drlife/20150604-5-1-tipp-hogy-inkabb-aludj-bulizas-helyett.htmlHa keveset alszol nem csak, hogy balesetet okozhatsz, de egy kutatás szerint az agyad is leépül. A Life.hu összegyűjtötte az érveket, amiért legalább néha érdemes több időt az ágyban töltened. Dr. LifeThinkstockAllergiások, figyelem! Támadnak a pollenekhttp://www.life.hu/drlife/20150606-a-hetvegen-tobb-allergen-noveny-is-tuneteket-okozhat-az-allergiasoknak.htmlA hétvégén több allergén növény pollenkoncentrációja is elérheti a tüneteket okozó szintet - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Dr. Life--Rózsaszínbe borult a Lánchídhttp://www.life.hu/drlife/20150606-a-mellrakellenes-seta-resztvevoi-rozsaszin-lufikkal-gyulekeztek-fovarosi-szechenyi-istvan-teren.htmlA mellrákellenes séta résztvevői rózsaszín lufikkal gyülekeztek fővárosi Széchenyi István téren szombaton. A szervezők a mellrák megelőzésének fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.Dr. Life--100 kilót fogyott, most 5 kiló bőrt kell leműteni rólahttp://www.life.hu/drlife/20150604-100-kilot-fogyas-utan-5-kilo-bort-kell-lemuteni-a-fiatal-lanyrol.htmlLisa Grant-Collingridge, a 30 éves ausztrál lány nagy lelkierőről tett tanúbizonyságot, amikor sikerült leadnia közel 100 kilót. A fogyás után azonban 5 kiló felesleges bőr maradt rajta, amit műtéttel kell eltávolítani – ez pedig 16 millió forintba kerül.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.