Mindenki megérdemel legalább öt percet, amikor magával törődhet, kikapcsolhat, és kizárhatja a zavaró gondolatokat. A Life.hu öt tippje segít neked, hogy megtaláld a lelki békédet!

1. Tégy egy képzeletbeli utazást

Gondolj arra a helyre, ahová szívesen utaznál. Hunyd le a szemed, és képzelj el egy számodra pihentető helyet. Gondold oda az apró részleteket is. Mit látsz, mit érzel? Minél élethűbb a kép, a tested annál inkább ellazul.

Forrás: Thinkstock

2. Figyelj a légzésedre! 

Vegyél egy mély levegőt (lassan), majd fújd ki teljesen. A gyakorlat többszöri ismétlése elűzi a stresszt, segít kikapcsolódni, és serkenti az agyműködést. Munka közben vagy akár a buszon is csinálhatod, ha egy kis nyugalomra van szükséged. 

3. Komfortos percek

Adj magadnak öt perc pihenőt. ITT leírtuk azokat a pózokat, amik szuper élénkítő hatásúak, ebben a cikkben pedig a szépítő jógagyakorlatokat vettük górcső alá.

4. Nem mindegy, kivel vagy

Mindennap szakíts időt valaki olyanra, aki fontos számodra, és feltölt. Vedd körbe magad pozitív, inspiráló emberekkel, ez lendíteni fog az önbizalmadon is – még akkor is, ha csak telefonon beszéltek, vagy levelet írtok egymásnak. 

5. Az örök gyógyír: sport

A sport a stresszoldó módszerek császára, léleknyugtató mellékhatása csak hab a tortán. A mozgás hatására endorfinok szabadulnak fel, emiatt sokkal jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben, és növekszik a stressztűrő képességünk is. Egy intenzív, „mindent beleadok” intervalledzés, egy kardiójellegű vagy akár egy aprólékosan átmozgató, relaxálással végződő óra is megteszi a hatását.