e-cigaretta meglepő nikotin fiatal videó szakértő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szakemberek szerint már rövidtávon kimutathatók az e-cigaretta bizonyos összetevőivel kapcsolatos kockázatok. Hazai felmérések alapján a 13-15 év közötti fiatalok 9 százaléka már használt elektronikus cigarettát. Ez egyben komoly figyelmeztetés is, hiszen ők a nikotinfüggők azon generációját tehetik ki a jövőben, akik nem dohánytermékkel, hanem elektronikus cigarettával juttatják a szervezetükbe a nikotint.

A cikk megjelenését a Széchenyi 2020 program támogatta.

Kiderült: mégis veszélyes az e-cigihttp://www.life.hu/drlife/20151030-az-antsz-kutatasa-szerint-az-elektronikus-cigaretta-is-veszelyes.htmlAz elektronikus cigaretta sem veszélytelen az egészségre, a kifújt vízpára ugyanis propilén-glikollal, glicerinnel, aldehid, keton és észter vegyületekkel telített - figyelmeztet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Dr. LifeThinkstockTényleg rákkeltő anyagok lennének az e-cigiben?http://www.life.hu/drlife/20141203-rakkelto-anyagok-vannak-az-e-cigarettaban-kiderult-egy-kutatasbol.htmlRákkeltő anyagokat mutatott ki az elektromos cigaretta gőzében egy japán kutatás. Az ártalmas anyagok mennyisége igen változatos, akár tízszerese is lehet a hagyományos cigarettában található koncentrációnak.Forrás: Thinkstockmiddle Dr. LifeThinkstockVeszélyes függőséget okozhat az e-cigi?http://www.life.hu/drlife/20140328-veszelyes-fuggoseget-okozhat-az-e-cigi.htmlAz elektromos cigarettát a dohányzásról való leszokás elősegítő eszközeként tartják számon. Egy friss kutatás azonban rácáfol erre a hírre. A kutatás eredményei szerint ugyanis nemhogy nem segíti a függőségtől való megszabadulást, de ráadásul súlyosbítják a tizenévesek körében terjedő káros szenvedély hatásait. A fiatalok ugyanis nem állnak meg az e-ciginél, gyakran a hagyományos cigarettára is rákapnak mellette.Dr. Life--Így lett károsabb a füstszűrős cigaretta!http://www.life.hu/drlife/20131030-a-fustszuros-cigaretta-karos-a-melyebben-fekvo-tudohorgok-szamara.htmlA dohánygyártók megalkották a füstszűrős cigarettát, ami kevésbé káros az egészségre - legalábbis ezt mondták akkor. A tüdőgyógyász viszont cáfol. A füstszűrőnek köszönhetően a mélyebben fekvő tüdőhörgők is célponttá váltak a tüdőrák vonatkozásában.Dr. LifeCigi? Szoli? Ivóvíz? Ezek a legrákkeldőbb dolgok a WHO szerinthttp://www.life.hu/drlife/20151029-116-rakkelto-dolog-elelmiszerek.htmlA WHO kiadott egy listát 116 olyan vegyületről, amelyeket nem érdemes sem megenni, sem belélegezni, ugyanis nagyon rákkeltőek. Dr. Life--Katie Holmes nagyon csúnyán lebukott - Újra cigizik a színésznő?http://www.life.hu/drlife/20150828-katie-holmes-cigizett-a-forgatason.htmlA pletykák szerint Katie Holmes néha cigizik, néha nem. Úgy tűnik, most újra a zugdohányos korszakát éli.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.