Súlyos nőgyógyászati betegségéről vallott Lena Dunham

tünet endometriózis Csajok (sorozat) vérzés Lena Dunham nőgyógyászati probléma görcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fájdalmas görcsök, állandó vérzés és kimerültség – többek között ezeket jelölte meg az endometriózis tüneteként a Csajok sorozat sztárja.

Őszintén beszélt a súlyos nőgyógyászati problémájáról Lena Dunham. A Csajok című, hatalmas népszerűségnek örvendő HBO sorozat írója, rendezője és színésznője a Lenny oldalán írt hosszú évek óta nem múló fájdalmas görcseiről, vérzéséről, kimerültségéről és hangulatingadozásairól, amelyeket mind az endometriózis okozott.

Forrás: AFP/Larry Busacca

Mi az endometriózis?

A fogamzóképes nők körülbelül 15 százaléka szenved ettől a betegségtől, mely során a méh belsejét képező szövet elvándorol, és a méhen kívül ágyazódik be. Az endometriózis súlyos szövődményeket (akár meddőséget is) okozhat - bővebben ide kattintva olvashatsz róla.
Durva! Nőgyógyászati kengyelből fotózta magát a sorozatsztárhttp://www.life.hu/intim/20150829-lena-dunham-nogyogyasznal-jart-instagram-oldalanak-tanusaga-szerint.htmlA Csajok című sorozat főszereplője és megálmodója mindig igyekszik valami realisztikussal sokkolni. Nos, ez megint sikerült neki.Intim--„Senki nem akarja látni a csúnya, zsíros testedet. Fogyj le, kövér disznó!” – Megalázták Lena Dunhamethttp://www.life.hu/ez-zsir/20150930-lena-dunhamet-a-csajok-szinesznojet-kover-disznonak-neveztek-kozossegi-oldalan.htmlA Csajok sorozat írója, rendezője és színésznője szóbeli erőszaknak írta le kommentelői viselkedését. Ez Zsír!--Kiút a fájdalomból és a meddőségből – az endometriózis lézeres kezelésehttp://www.life.hu/drlife/hirdetes/20150930-kiut-a-fajdalombol-es-a-meddosegbol-az-endometriozis-lezeres-kezelese.htmlAz endometriózis egy világszerte kétszázmillió nőt érintő fájdalmas betegség, amelyet még ma sem fedeznek fel időben minden esetben. Gyakran 2-3, sőt kirívó esetekben 7-8 év is eltelik, mire diagnosztizálják a tünetek valódi okát. Eszter is megjárta a maga küzdelmes útját a betegséggel, mostanra azonban már boldog kismama. HirdetésOrigoLena Dunham már megint nem bírt magávalhttp://www.life.hu/trend/20150526-lena-dunham-egy-szal-fehernemuben-pozol.htmlA Csajok sorozat írója, rendezője és főszereplője ezúttal fehérneműben mutatta meg habtestét. De a melltartót legalább magán hagyta.Trend--Lena Dunham tagadja a vádakat: nem molesztálta a húgáthttp://www.life.hu/csalad/20141104-lena-dunhamet-azzal-vadoljak-hogy-molesztalta-hugat.htmlA színésznő Not That Kind of girl című memoárja a napokban jelent meg, és rögtön két újságíró gyanúsította meg azzal, hogy bevallotta, molesztálta húgát, Grace-t.Család--Pixie frizkóval sokkol a Csajok sztárja, Lena Dunhamhttp://www.life.hu/trend/20150321-lena-dunham-a-csajok-sorozat-alkotoja-pixie-frizurara-valtott-es-kiposztolta.htmlLena Dunhamnek nem kell sok, hogy sokkoljon. A Golden Globe előtt például félmeztelenül, mellbimbótapaszban feszített, aztán pedig azzal került a címlapokra, hogy állítólag molesztálta a húgát. Most legalább csak a fordászig ment el.TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.