"Olyan látvány tárult elém, amit eddig csak a kórházas sorozatokban láttam"

szívderítő újságíró díj Légimentő Nonprofit Kft. Kaposvár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden évben "Média az orvosokért" díjjal jutalmazza az Astellas azokat az újságírókat, akik bemutatják az orvosok emberségét, példamutató helytállását, hivatás- és betegszeretetét. Idén különdíjas volt Vörös Andrea, a Kaposvár Most - közéleti portál újságírója. A légimentőkről szóló egyik cikkéből következik egy részlet.

Borús volt a reggel, ráadásul furcsa gondolatok kavarogtak a fejemben, mondtam is a többieknek, érzem, hogy a mai nap nem telik el eseménytelenül. Itt is megnéztem a fali naptárat, az elmúlt napoknál szépen sorakoztak a repüléseket jelző piros pöttyök, de ezeknek nem lehet örülni, mint az iskolában. A piros pöttyök mögött emberi sorsok, tragédiák sora áll.

Munkában a légimentők Forrás: legimentok.hu

Nem kellett sokat várnunk az első esetre, hosszú csengő szakította meg az ideiglenes csendet a hangárban. Megmagyarázhatatlan érzés keríti ilyenkor hatalmába az embert, cipőt húztunk, magamhoz vettem a fényképezőgépemet és gyors léptekkel elindultam a géphez. Beültünk, becsatoltam a biztonsági övem, felvettem a sisakot, Feri már indította is a gépet, Laci ellenőrizte az ajtókat, minden ugyanolyan összhangban zajlott, ahogyan azt már a másik bázison is tapasztaltam.

Tíz perces út állt előttünk, egy fiatal férfihoz igyekeztünk, aki összeesett az otthonában, s akinek az életéért ekkor már küzdött a földi egység. Mélységes csendben eltöltött tíz perc volt, fürkésztem Gábor tekintetét, de azok messze révedtek a távolba, láttam, hogy fejben már az előtte álló feladatra készül. Leszálltunk és azonnal kipattantunk a gépből, a csomagokkal beültünk a ránk váró rendőrautóba, ami elvitt minket egy közeli utcába.

A történet folytatás elolvasható a Szívderítő.hu cikkében!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.