Szakértő szerint nem vitatott, hogy Katalin hercegnének egy magánkórházban és nem egy hagyományos egészségügyi intézményben kell szülnie.

Gyakorlatilag bármelyik nap megszülethet Katalin hercegné gyermeke. Már a kórház előtt is bevezették a parkolási korlátozást és kijelölték a helyet, ahol az újságírók várakozhatnak.

A hercegné az első két szüléséhez hasonlóan ezúttal is a St. Mary's magánkórházban hozza majd világra gyermekét. Bár a királyi család tagjai sem szeretik a felhajtást, igyekeznek életüket úgy élni, mint bármely földi halandó, érthető, hogy Katalin csak magánkórházban szülhet.

Egyszerűn elképzelhetetlen, hogy máshol szüljön. A magánkórházbakban sokkal kontrolláltabbak a körülmények, itt adott a biztonság és a privát szféra" - idézi a királyi család szakértőjét, Victoria Murphy-t az Express.

Katalin hercegné magánkórházban szülForrás: Picture-Alliance/AFP/Albert Nieboer

Arról nem is beszélve, hogy egy átlagos kórházban nem történhet meg az, hogy a többi pácienstől „vegyék el" az orvosokat, hiszen velük is kell foglalkozni.

A királyi család tagjait nem lehet egyszerű páciensként kezelni. A többi beteg úgyis azt érezné, hogy velük kivételeznek."