A meleg italok fogyasztása növelheti a rák kialakulásának kockázatát

Forrás: Thinkstock -
forró ital meleg tea rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy a forró tea vagy bármilyen nagyon meleg folyadék növeli a rák kialakulásának esélyét. 

Csaknem kétszeresére növeli a rák kialakulásának kockázatát a forró italok ivása – állítja egy új kutatás. Elsősorban a nyelőcsőre vannak káros hatással a nagyon meleg folyadékok.

Nem szabad forró teát inni – Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Azok, akik nagyon kedvelik a meleg teát – 60 fokos vagy annál forróbb -– és naponta 700 ml-t, vagyis két nagy csészével fogyasztanak, még többet kockáztatnak: akár 90 százalékkal is magasabb a nyelőcsőrák kialakulásának esélye, szemben azokkal, akik hűvösebben szeretik az italaikat, vagy kevesebb folyadékot kortyolgatnak forrón. A tanulmányhoz 50 ezer embert vizsgáltak meg – írja a CNN.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.