Nyáron nincs is jobb egy könnyű, frissítő salátánál, ami néhány alapanyagból gyorsan összedobhatsz. A görögdinnyéből készült fetás dinnyesaláta nemcsak ízletes és egészséges finomság, de még a bőrápolási rutinodat is remekül kiegészítheti. Mivel a dinnye nagyon magas víztartalmú, így a kánikulában nem csak téged, hanem a bőrödet is felfrissíti. A dinnyesaláta-receptek közül a feta és dinnye csodálatos ízharmóniát alkot, azonban ha egy kis uborkát, mentalevelet és egy kevés lila hagymát is adsz hozzá, elkészítheted álmaid nyári salátáját. Ha kíváncsi vagy, hogyan készül, görgess tovább a receptért.
A görögdinnye számtalan jótékony hatással rendelkezik. Nagyjából 90%-a víz, így a magas folyadék- és rosttartalma miatt természetes vízhajtóként működik és serkenti az anyagcserét. Remek vitamin- és antioxidáns forrás: magas A- vitamin tartalma elősegíti a pórusok összehúzódását, feszessé és üdévé varázsolja a bőrt, míg C- vitamin-tartalma jótékony hatással bír a fáradt és fakó bőrre. Mindemellett a paradicsom után az egyik legjobb likopinforrás, amely erőteljes antioxidánsként védi a bőrt a napsugárzás káros hatásaitól, így segíthet megelőzni az idő előtti bőröregedést. Tehát nyáron, görögdinnyeszezon idején érdemes mindig tartanod a hűtődben!
500 g felkockázott mag nélküli görögdinnye
150 g morzsolt feta sajt
1 db apróra vágott kígyóuborka
kb 10-15 db aprított friss mentalevél
Fél vékonyra szeletelt lila hagyma
Egy kis csipetnyi nagy szemű tengeri só a tetejére (opcionális)
3-4 ek. extra szűz olívaolaj
2 evőkanál vörösborecet
1/2 teáskanál durva szemű só
Az apróra vágott uborka extra ropogósságot és frissességet ad a salátához, de ha inkább a dinnyére szeretnél koncentrálni, el is hagyhatod.
- Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat, a vörösborecetet és a durva szemű sót.
Tipp: a vörösborecetet lecserélheted balzsamecetre is.
- Add hozzá a görögdinnyét, a fetát, az uborkát, a mentát és a lila hagymát, majd óvatosan forgasd össze, hogy az öntet mindenhol bevonja az alapanyagokat.
Tipp: a lila hagyma csípősségét enyhítheted, ha felszeletelés után kb. 15 percre hideg vízbe áztatod, majd lecsöpögteted és szárazra törlöd, mielőtt a salátába teszed.
- Tálalás előtt szórj a tetejére még egy kevés friss mentát, és ha szeretnéd, egy csipet nagy szemű tengeri sót. A görögdinnye-saláta frissen tálalva az igazi!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.