Eddig sem volt ismeretlen, hogy a különböző hagymafélék jó hatással vannak az egészségünkre. Ám a Kínai Orvosi Egyetem kutatói most arra is találtak bizonyítékot, hogy ezek rendszeres és nagy mennyiségű fogyasztása segíthet megelőzni a vastagbélrákot.

A fokhagyma, a vöröshagyma, a póréhagyma és számos más hagymaféle is ahhoz a csoporthoz tartozik, amit érdemes beiktatni az étrendünkbe. 

Az egészségnek is jót tesz a hagymaForrás: Shutterstock

Sok jó tulajdonságuk mellett ugyanis azt is bebizonyították a Kínai Orvosi Egyetem kutatói, hogy segít megelőzni a vastagbélrákot – írja a Bors.

A felmérés során 1600 embert vizsgáltak meg. Az eredmények azt mutatták, hogy azoknál, akik a legtöbb hagymát ették, 79 százalékkal kisebb volt a kockázata annak, hogy kialakuljon a rák ezen fajtája.