A hagyma segíthet megelőzni a vastagbélrákot

hagyma betegség megelőzés vastagbélrák orvos rák megbetegedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig sem volt ismeretlen, hogy a különböző hagymafélék jó hatással vannak az egészségünkre. Ám a Kínai Orvosi Egyetem kutatói most arra is találtak bizonyítékot, hogy ezek rendszeres és nagy mennyiségű fogyasztása segíthet megelőzni a vastagbélrákot.

A fokhagyma, a vöröshagyma, a póréhagyma és számos más hagymaféle is ahhoz a csoporthoz tartozik, amit érdemes beiktatni az étrendünkbe.

Az egészségnek is jót tesz a hagyma Forrás: Shutterstock

Sok jó tulajdonságuk mellett ugyanis azt is bebizonyították a Kínai Orvosi Egyetem kutatói, hogy segít megelőzni a vastagbélrákot – írja a Bors.

A felmérés során 1600 embert vizsgáltak meg. Az eredmények azt mutatták, hogy azoknál, akik a legtöbb hagymát ették, 79 százalékkal kisebb volt a kockázata annak, hogy kialakuljon a rák ezen fajtája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.