Műtét várhat az Exatlon játékosára - egyelőre nem tudja, folytatja-e a versenyzést

Forrás: Instagram/Tóth Dávid -
Exatlon Hungary sérülés Tóth Dávid Exatlon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Bajnokok csapatának versenyzője, Tóth Dávid korábban dengue-lázat kapott a verseny alatt, itthon pedig megtudta, hogy egy komoly töréssel csinálta végig az utolsó heteket.

"Több sérülésem is volt, a bokámat és a könyökömet is megviselte a verseny, az utóbbi annyira begyulladt, hogy megtelt ízületi folyadékkal, de a jobb kezem középső ujja még durvábban megsérült.

Már ott, a versenyen éreztem, hogy nagyon fájt, amikor beütöttem, de a kinti orvos azt mondta, csak egy zúzódás. Szóba került persze, hogy bevisznek a kórházba és megnézetjük, de a koronavírus-veszély Dominikán is jelen volt, így végül nem mertünk kockáztatni"– kezdte a Blikknek a sportoló.

Forrás: Instagram/Tóth Dávid

Dávid a kéthetes hatósági karantén után elment a kajak-kenu szövetség orvosához, ahol kiderült, a jobb keze középső ujja el van törve a középső ujjperc hosszában. Bár csontja azóta összefort, nem tudja behajlítani az ujját, és fájdalmai vannak.

"Bizakodó vagyok, hogy elég lesz a gyógytorna, de ha nem sikerül elérni vele a teljes gyógyulást, akkor elképzelhető, hogy meg kell műteni, aminek persze nem örülnék"

– vallotta be Tóth Dávid, aki egyelőre maga sem tudja, folytatja-e a versenyzést, ám ha igen, hamar rendbe kell hozni az eltört ujját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.