Amikor két generáció találkozik: 7 összetevős proseccós pogácsa

Ha csak egyetlen alkalommal vagy hajlandó bekapcsolni a sütőd a nyáron, akkor az emiatt a proseccós pogácsa miatt történjen!
Oké, szenvedélyesen imádjuk a pereceket és szezámmagos rudakat (még ha a csípőnk nem is annyira), de néha szeretnénk valami olyasmivel is felvágni a barátnőink előtt, amit nem a húszas években fejlesztettek ki. Ráadásul nyár van, árnyékban is 50 fok, ezért nem szeretnénk órákig a konyhában állni, frissítő ital nélkül. De mi van, ha kedvenc lőrénket kombózzuk egy jó kis nasival?
Akkor bizony megkapjuk a proseccós pogácsát, ami nem csupán egy újabb süti, hanem egy életérzés!
Ez a könnyed, különleges sütemény azonnal mosolyt csal az arcodra és egy falat után máris úgy érzed, mintha egy csillogó koktélpartin lennél – kenyérmorzsába csomagolva!
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd simára a szoba-hőmérsékletű vajat a cukorral és a sóval, majd add hozzá a tojást is.
2. A sima krémhez lassan adagold hozzá a proseccót.
3. Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd dolgozd bele a proseccós krémhez. Amikor a tészta egységes állagú, nyújtsd ki fél centi vastagságúra, majd formázz belőle korongokat.
4. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire, majd 15-20 perc alatt süsd őket aranybarnára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.