Színes, csajos, bőrfeszesítő harapnivaló – A nyári garnélás tekercs a Tiktok új kedvence

MIXA - MIXA
recept nyári tekercs TikTok
Létezhet olyan étel, mely egyszerre mutatós, jót tesz az egészségnek, fezesíti a bőrt, kis kalóriatartalmú, ezen felül ízletes? A nyári tekercsben minden megvan, ami egy csajos harapnivalóhoz kell.

Amikor valami különleges harapnivalót, netalán izgalmas vendégváró falatokkal nyűgöznénk le a vendégeinket, akkor érdemes a Távol-Keleti konyhából ellesni pár receptet. A nyári tekercs egyenesen a Kék sárkány földjéről, Vietnámból indult világhódító útjára, mely nem véletlenül népszerű a Tiktokon. Könnyű, egészséges, szépít, gluténmentes és még finom is, mindjárt meg is mutatjuk, hogy készítheted el.

A nyári tekercs ízletes és egészséges
Nemcsak finom, mutatós, de még a bőrt is feszesíti: a nyári tekercs az internet új üdvöskéje.
Forrás: Moment RF

Nyári tekercs vs. Tavaszi tekercs

Aki rendszeresen jár kínai étterembe, bizonyára találkozott már az ízekben gazdag tavaszi tekerccsel. Ennek diétásabb, alak barátabb verziója a vietnámi nyári tekercs, mely ropogós, antioxidánsban gazdag, emellett értékes fehérjeforrás.

Magas vitamin és ásványi anyag tatalmának köszönhetően bőrfeszesítőként is megállja a helyét.

Ez az ízletes nyári tekercs recept igazi ropogós, friss vendégváró étel, melyet könnyedén, gyorsan összedobhatunk és méltó módon öregbíti a vietnámi konyha hírnevét a Pho levessel egyetemben.

Nyári tekercs receptje

Hozzávalók:

1 csomag rizspapír
1 csomag vékony  rizstészta
2-3 szál sárgarépa
½ kisebb méretű lila káposzta
½ kisebb méretű vajsaláta
1 db kígyóuborka
1 cs közepes méretű garnéla (opcionális)
Ízesítéshez zöldhagyma, koriander, menta

Tipp:

Ha szeretnéd megkönnyíteni a dolgodat, válassz előre pucolt, előfőzött garnélát, mely percek alatt elkészül.

Nyári tekercs elkészítése

  1. Főzzük meg a rizstésztát enyhén sós vízben
  2. Aprítsd a zöldségeket julienne-re, azaz hosszú, vékony csíkokra.
  3. Amennyiben a garnélás verzió mellett teszed le a voksod, ez esetben pucold meg a garnélákat, majd forrásban lévő vízben főzd addig, míg narancssárga színt nem öltenek. Miután kész vannak, tedd a proteinben gazdag ízelt lábúakat jeges vízbe
  4.  Most jön a nyári tekercs összeállítása: áztassunk vízbe egy rizspapírt és fektessük egy sík felületre, például egy tányérra.
  5. Adagoljuk a tölteléket a rizspapír közepére, érdemes kezdeni a rizstésztával, folytatván a lila káposztával, vajsalátával, amire mehet a répa, hogy aztán a zöld uborka kiemelje a narancssárga garnélát.
  6. Kézügyességünket letesztelendő kezdjük el felgöngyölni nyári tekercsünket. Az egyik hosszanti oldalon hajtsuk a rizspapírt a zöldséges-tésztás töltelékre, ezután pedig a két oldalon hajtogassuk a zöldségekre a papírt. Amikor ezzel megvagyunk, szorosan göngyölítsük batyuvá a kész ételt, úgy, hogy kilátszódjanak a garnélák.
  7. A kész, bőrfeszesítő, fehérjében és antioxidánsban gazdag nyári tekercset mogyoró szósszal tálaljuk.
Hormonproblémákra isszák milliók – ez az ázsiai tea a TikTok szerint csodafegyverEz az ókori édesség az örök fiatalság titka: a TikTokon hódít a csodaszer receptjeA diéták királya: hódít a TikTok-os uborkasaláta

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.