Vajna Timi elárulta a rajongóinak: ritka betegségben szenved. 

Instagram-oldalán számolt be Vajna Timi arról, milyen ritka betegségben szenved. Ezt eddig csak a hozzá legközelebb állók tudták róla. 

Vajna Timi komoly betegséggel küzdForrás: Instagram/timeavajna

"Sajnos, születésem óta egy elég ritka vérképzőszervi betegséggel küzdök. Béta thalassaemiám van, kevés vörösvérsejt termelődik, és azok is hamar szétesnek és elpusztulnak, ezzel a nagy nyomású kabinnal több oxigén tud jutni a szervekhez. Sokat segít a kezelés"" - írta Timi az Instagram-sztorijában. A Blikk által megkérdezett szakértő szerint ez a betegség nagyon komoly következményekke járhat.

"A thalassémiában szenvedők nagy része enyhe tünetet produkál, nekik nem kell kezelésekre járniuk. Ám súlyosabb esetben akár élethosszig tartó vérátömlesztésekre is szüksége lehet a betegnek. A transzfúzió viszont kockázatos, mert a szervezetben sok vas halmozódhat fel, rakódhat le a szervekben és a szívizomban is, ami szívelégtelenséghez, sőt akár halálhoz is vezethet. Nagyon súlyos tünetek esetekén csontvelő-átültetés és a lép sebészi eltávolítása jöhet szóba" - mondta dr. Kóczán István.