Mentő várta a reptéren a szívműtéten átesett magyar zenészt

Forrás: Facebook/Tilinger Attila -
mentő Tilinger Attila koronavírus zenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tilinger Attila végig idegeskedte ciprusi álomnyaralását, ugyanis amikor indultak, Ciprus még zöld övezetbe tartozott, azonban idő közben változtak a körülmények...

Tilinger Attila nyolc hónapon belül két szívműtéten esett át. A lábadozás után napi 10-14 órát dolgozott stúdiójában, ahol sorra készítette új dalait. A sok munka miatt úgy döntött, igazi álomnyaralásra megy kedvesével augusztus végén Ciprusra.

"Balatonbogláron töltöttem egy napot, ahol egymás nyakában lógtak az emberek a parton is. Az étteremben, szállodában nagyon kevesen, vagy egyáltalán nem hordtak maszkot, alig láttam kézfertőtlenítőt. Nem úgy tűnt, mintha meg szeretnék előzni a járvány második hullámát. Rendesen elfogott a rettegés, pedig nem vagyok parás típus, igyekszem a vírus-témát helyén kezelni"- mesélte az énekes a Blikknek.

Forrás: Facebook/Tilinger Attila

Ekkor döntött úgy az énekes és kedvese, hogy Ciprusig meg sem állnak, azonban odaérkezésük napján bejelentették az itthoni határzárat.

"Érkezéskor már a repülőről vittek ingyenes PCR tesztre. Pár órán belül szerencsére a hivatalos negatív eredményt is megkaptunk. Nyilván kifizettem volna a tesztet, de ott ezt az állam fizeti. Elmondták: ha valaki megbetegszik az országban, az a gyógyulási idő alatt a szállodájában töltheti a karantént, és teljes ellátást kap ingyen a ciprusi államtól(...) - folytatta az énekes, aki nem érti, miért csak a magyar tesztet fogadják el hazánkban.

"Felháborít, hogy a hazatérő magyar két tesztet fizessen ki, ráadásul magának kell leszervezni a procedúrát a nyaralás alatt, ahogy mi is tettük. A mentőautót is saját költségemen kellett a ferihegyi terminál elé megrendelni, hogy legyen ott az érkezéskor. Így közel ötvenezer forintba kerül fejenként az első teszt majdnem ennyi lesz a második is."

-zárta Attila, akinek a karantén miatt a pénteki klubkoncertjét már le kellett mondania.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.