A bűzös csodaszer: ismerd meg a fokhagyma egészségügyi hatásait

Forrás: https://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/ennyi_mindenre_jo_a_fokhagyma/20170419103301 -
fokhagyma egészség gyógymód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fokhagyma a népgyógyászat és a modern orvostudomány szerint is csodálatos egészségvédő és -megőrző tulajdonságokkal bír. 

Vérnyomás és keringés

A szívre és az érrendszerre gyakorolt pozitív hatása az egyik legismertebb a köztudatban. Segít az érelmeszesedés elkerülésében, szabályozza a vérnyomást és a koleszterinszintet. Hatóanyagai pedig a vérrögképződés megelőzésében is szerepet játszanak. És itt még nincs vége a felsorolásnak! A fokhagyma a vércukorszint szabályozását is támogatja, emellett antioxidáns hatású vegyületeinek köszönhetően daganatos betegségek kivédésére is alkalmas lehet.

Forrás: https://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/ennyi_mindenre_jo_a_fokhagyma/20170419103301

Vágyfokozó

Sokan nem tudják, de a fokhagyma afrodiziákum, azaz szerelmi serkentőszer. Egyetlen hátulütője a dolognak, hogy a fokhagymás ételek utáni szájszag minden, csak nem vonzó.

Máj

Akár egy icipici gerezd fokhagyma is sokat jelenthet, hiszen szelénben és allicinben gazdag, ami hozzájárul májunk tisztulásához. A "büdi csodaszer" másik pozitív tulajdonsága, hogy aktiválja a máj enzimjeit, így hatékonyabb lesz a szervezet fokozott méregtelenítése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.