Erdei Zsolt is megküzdött a koronavírussal. Számára nem a betegség jelentette a legnagyobb kihívást, hanem az, hogy emiatt elszakadt a családjától.

Erdei Zsolt is elkapta a koronavírust, de szerencsére enyhe tünetei voltak. A családja védelmében a betegség idejére szétköltöztek, ez inkább megviselte az egykori sportolót, habár tudta, hogy ez mindannyiuk érdeke. 

Erdei ZsoltFotó: Csudai Sándor - Origo

"Két hete szinte a semmiből jelentkeztek a tünetek. Fájt a fejem, hidegrázásom volt, és mivel akkor volt a bajnokság, ezért úgy döntöttem, teszteltetem magam. Akkor derült ki, hogy megfertőződtem. Réka a kicsikkel pont előtte ment el az édesanyjához, és úgy döntöttünk, hogy amíg nem leszek jól, addig ők ott is maradnak. Két hetet töltöttem bezárva, maximum a kertbe mentem ki. Szerencsére nem volt lázam, pedig folyamatosan mértem. Attól nem ijedtem meg, hogy komoly bajom lesz, hiszen erős szervezetem van, ráadásul a tüneteim is enyhék voltam, de amiatt aggódtam, hogy a kicsik vagy a feleségem is elkapta, ők is tíz napig karanténban voltak, szerencsére nekik semmi bajuk nem volt" - mondta a Blikknek Edei Zsolt.

Úgy hiányoztak a gyerekek, hogy már szenvedtem. Persze, beszéltünk telefonon, videócseten is, de az nem ugyanolyan, mint megölelni őket. Viktorral voltunk itthon, a testvérem vásárolt be nekünk, letette a csomagokat az ajtó elé, nagyon rendes volt. Időközben puccba vágtam a házat, a kertben is sok dologgal voltam elmaradva, így mire hazajött a család nagyobbik része, addigra minden a helyén volt. Nagyon jó újra látni, ölelni őket. Nagyon különös betegség ez, mert amellett, hogy tényleg lábon hordtam ki, érzem, hogy sokkal fáradékonyabb vagyok még mindig, és ezen nem segít a pihenés sem. Nagyon kell vigyázni, én is próbálom kímélni magamat, ráadásul nem tudhatjuk, hogy milyen szövődményei lehetnek, remélem, hogy a családunk életébe már nem tér vissza a koronavírus" - árulta el.