8 tévhit az emberi testtel kapcsolatban, ami talán te is rosszul tudtál!

Forrás: Shutterstock -
emberi test tévhit magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 21. században rengeteg információ vesz minket körül, ám legtöbbször észre sem vesszük mennyi téves tudnivalót kötnek az orrunkra. Cikkünkben bemutatjuk azokat tévhiteket, amiket az emberi testről állítottak az elmúlt években. Te vajon mennyit ismersz ezek közül?

1. Fogak

Hollywood ferdítésének köszönhetően sokak úgy vélik, hogy az egészséges fogaknak tökéletesen fehéreknek kell lenniük. Ezzel szemben az igazság az, hogy a fogak természetes színe kissé sárgás árnyalatú. Ne ess kétségbe, ha nem vakítóan fehér a mosolyod!

Hollywood ferdítésének köszönhetően sokak úgy vélik, hogy az egészséges fogaknak tökéletesen fehéreknek kell lenniük Forrás: Shutterstock

2. Répa és a szem

Sokan állítják a répa javít a látáson, ez azonban koránt sincs így. A narancssárga zöldség segít megelőzni az izomsorvadást, ám az emberi szemhez semmiféle köze nincs.

3. Izzadás

A mítosz szerint az izzadtság eltávolítja a méreganyagokat a szervezetünkből. Valójában pedig a verejtékmirigyek csak lehűtik a testünket.

4. Tüsszentés

Van, aki úgy hiszi tüsszentéskor a szívünk kihagy egy ütemet, nos nem egészen. Bár a szívritmus néha megváltozhat a tüsszentés következtében, ennek ellenére a szívünk sosem áll meg. Az elég kellemetlen lenne.

5. Megfázás

Természetesen a meghűlésre télen nagyobb az esély, ám ez nem zárja ki azt, hogy valaki nyáron legyen beteg. A megfázást legtöbbször vírusok okozzák, ekképpen a hőmérséklet nem befolyásolja azt, hogy elkapjuk-e vagy sem.

A megfázást legtöbbször vírusok okozzák, ekképpen a hőmérséklet nem befolyásolja azt, hogy elkapjuk-e vagy sem Forrás: Shutterstock

6. Öt érzék

Legtöbbször kiemeljük, hogy nekünk embereknek csak öt érzékük van: a látás, a hallás, a szaglás, a tapintás és az ízlelés, ami egy hatalmas butaság. Megközelítőleg több mint 20 ilyen érzékünk van: ne feledkezzünk meg az egyensúlyról vagy akárcsak a hőmérséklet érzékeléséről.

7. Haj

Rosszul hiszik, akik úgy gondolják a töredezett hajvégek helyreállíthatóak különféle samponokkal és balzsamokkal. Az egyetlen megoldás a haj helyreállításában az, ha a levágatjuk őket.

8. Agysejtek

A legenda szerint az agysejtek növekedése megáll, amikor elérjük a felnőttkort. Az igazság az, hogy a neuronok folyamatosan fejlődnek és változnak életünk végéig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.