Kiderült, hányszor kell WC-re menni egy nap - Ennyi az egészséges

egészség wc kaki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Zac Turnert kétségbesetten kereste meg egy páciense, hogy ő csak egyszer egy nap végzi el a nagydolgát, míg egy barátja háromszor. Az orvos elárulta követőinek, mi is az egészséges.

A kérdésre a válasz egyszerű: nincs egészséges száma annak, hányszor menjünk WC-re egy nap, a lényeg, hogy következetes legyen a dolog - írja a The Sun.

Az orvos arra is buzdít, hogy adjuk meg a módját a WC-re járásnak, ne siessünk vele. Fontos a helyes testtartás is, az egyenes hát, amit a legtöbb ember nem tart be, mert egy újság vagy a telefonja fölé görnyed.

WC, vécé, széklet,WC papír, toalett Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Karmann

A székletből egyébként sok minden kiderül az egészségügyi állapotunkról, de mint minden más esetben, itt sem szabad túlzásba vinni az öndiagnosztikát.

"Voltak olyan betegeim, akik rémülten jöttek be a rendelőmbe, hogy belső vérzésük van, mert a székletük vörös volt, de nem említették, hogy előző este vacsorához céklasalátát ettek" - mesélte az orvos.

Ha mégis rendellenességet tapasztalalunk, ne a Google-t bogarásszuk, hanem forduljunk orvoshoz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.