Erzsébet királynő védőoltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erzsébet királynő szerint ezekben a vészterhes időkben nem magunkra kell gondolnunk, hanem másokra. Véleménye szerint, aki elutasítja a védőoltást, az önző ember. 

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg még januárban megkapták a koronavírus elleni védőoltást. A brit uralkodó mindenkit megnyugtatott, az oltás egyáltalán nem fájt neki és örül, hogy végre védettnek érzi magát. A COVID 19-et a pestishez hasonlítottta és elismerését fejezte ki a tudósoknak, hogy ilyen gyorsan megalkották az oltóanyagokat, mely sok ember életét fogja megmenteni - írja a Daily Mail.

Erzsébet királynő mindenkit arra bíztat, hogy menjenek és oltassák be magukat, ez mindannyiunk érdeke. Az uralkodó szerint önző dolog ebben az esetben csak magunkra gondolni.

II. Erzsébet királynő Forrás: Getty Images/Ben A. Pruchnie

Nagy-Brittaniában a lakosság körülbelül 15 százaléka utasítja el a védőoltásokat, leginkább a fiatalok és a kisebbségi etnikai csoportok esetében a legmagasabb a szkepticizmus. A tisztviselők amiatt aggódnak, hogy a kétkedők lelassíthatják a korlátozások feloldásának folyamatát.

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.