Friss: ezt a tendenciát mutatja a szennyvíz koronavírus koncentrációja

Forrás: Aleksey Kurguzov/shutterstock.com -
szennyvíz koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 16. héten országosan jelentős mértékű csökkenés figyelhető meg a szennyvíz koronavírus örökítőanyag koncentrációjában. Területi eltérések továbbra is tapasztalhatóak, emelkedés azonban már csak Debrecenben figyelhető meg.

Ismét közzétette a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a szennyvízvizsgálatok eredményeit. A minták szerencsére kedvező képet mutatnak: a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció látványosan csökken az országban, emelkedés már csak Debrecenben figyelhető meg - írja az nnk.gov.hu.

A kép illusztráció Forrás: Aleksey Kurguzov/shutterstock.com

Budapest északi és déli részén a koncentráció is alacsony és a tendencia is csökken. Ugyanez igaz az agglomerációs területekre: Tökölre, Biatorbágyra, Szigetszentmiklósra, Budakeszire és Százhalombattára is. Emellett Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szombathelyen és Veszprémben csökkenő tendencia látható, míg Egerben és Kaposváron továbbra is az átlagosnál magasabb a koronavírus-koncentráció.

Ennek ellenére továbbra is ajánlott az elővigyázatosság, hisz a harmadik hullám továbbra sem ért még véget.

Ha tüneteket észlel magán, használja Tünetkereső webalkalmazásunkat, mely segítségével megtudhatja, hogy milyen betegségre, egészségügyi problémára utalhatnak panaszai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.