Súlyos döntést kellett meghoznia a 16 hetes terhes nőnek, akiről kiderült, hogy rákos

rákos terhes döntés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
16 terhes volt Ellie Whittaker, amikor II. stádiumban lévő Hodkgkin limfómát diagnosztizáltak nála 2019 októberében. A fiatal nőnek esze ágában sem volt megszakítania a terhességét, ahogyan azt az orvosok javasolták neki. 

Korábban már volt egy vetélése Ellie Whittakernek, így ezúttal meg sem fordult a fejében, hogy elengedhe kisbabáját, súlyos betegsége ellenére sem.

A kemoterápia azonban veszélyeztette volt a baba életét, ezért a 21 éves brit nő úgy döntött, nem kezelteti magát, amíg világra nem hozza gyermekét.

A kemoterápia nélkül Ellie nap, mint nap kockára tette az életét, hiszen ezzel jócskán növelte annak az esélyét, hogy továbbterjedjen a betegsége.

Súlyos döntést kellett meghoznia a 16 hetes kismamának (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

Egy héttel azután, hogy kislánya, Connie 2020. március 18-án világra jött, az újabb vizsgálatok kimutatták, hogy a rák átterjedt a gyomrára és a lépére is, ekkor már a III. stádiumban volt.

Végül csoda történt, ugyanis Ellie története mégis szerencsés véget ért, 12 kemoterápia után 2020 októberében gyógyultnak nyilvánították - írja a Bikk Rúzs.

"A terhesség alatt próbáltam nem gondolni arra, hogy rákos vagyok, igyekeztem csak a születendő kislányomra, Conniera koncentrálni. Alig vártam, hogy édesanya legyek. Olyan sokáig éltem együtt a rákkal, hogy most, hogy meggyógyultam, alig akarom elhinni.

Végre semmi mással nem kell foglalkoznom, csak a kislányommal. Egy pillanatig sem bántam meg a döntésemet, ugyanígy döntenék ma is. Connie most már 8 hónapos, jönnek az első fogai, próbál felülni. Ő a legédesebb baba a világon, semmiért nem cserélném el a világon" - nyilatkozott a boldog édesanya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.