Borzalmas napmérgezést kapott a fiatal lány: ezek a tünetei

Forrás: NORTHFOTO/SWNS.com/Swns.Com -
napozás Nyár fényvédelem napmérgezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Most, hogy egyre jobb az idő fontos, hogy mindenki odafigyeljen a napvédelemre. Holly Barrington erre figyelmezetet mindenkit, miután ú súlyos napmérgezést kapott. 

A nyárral együtt elérkezik a napozás korszaka, ami egyáltalán nem egészséges, legfőképp nem a megfelelő napvédelem nélkül, de olykor még amellett is okozhat problémát. Holly Barrington is így járt, Tenerifén nyaralt, és hiába használt krémet, mire visszatért a szállodába érezte, hogy az arca duzzad és a testhőmérséklete is megemelkedett. Másnap reggelre a szeme annyira feldagadt, hogy a 20 éves nő megijedt, meg fog vakulni. Az orvos azt mondta, valószínűleg napmérgezés.

Borzalmas napmérgezést kapott a fiatal lány Forrás: NORTHFOTO/SWNS.com/Swns.Com

A kifejezést egyre szélesebb körben ismerik és használják. A fájdalmas tünetek közé tartozik a hólyagosodás, duzzanat és bizsergés, fejfájás, émelygés és láz. A napszemüveg és a napvédő krém sem óvta meg a lányt a sugarak súlyosan káros hatásaitól.

Ha el akarjuk kerülni, akkor fontos, hogy legalább SPF 30-as napvédőt használjunk, de inkább magasabbat. Ne tartózkodjunk tűző napon, és folyamatosan ismétejük a napvédő használatát, amiből bőségesen kenjünk magunkra.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.