Pokoli időszak jön az allergiások számára: ez az oka

Forrás: Shutterstock -
allergia kánikula pollen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 következő időszak nehéz lehet az allergiások számára, mert a száraz, meleg idő felerősítheti az allergiás tüneteket - közölte Nékám Kristóf allergológus az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A kánikulában még minimális pollentermelés is erősítheti a tüneteket, például az orrnyálkahártya gyulladását, illetve felerősödnek az alsó légutakat irritáló környezetszennyező hatások is - hangsúlyozta az orvos.

Forrás: Shutterstock

Nékám Kristóf elmondta: várhatóan erős pollenszezon várható; a következő hetekben a fűpollenek, július második felében pedig a gyompollenek, például a parlagfűpollenek terjednek intenzíven.

Az elmúlt öt évben a felmérések szerint megduplázódott az allergiások száma, és ma már a lakosság 30-40 százaléka produkál allergiás tüneteket - ismertette az allergológus.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.