Bár Németh Lajos 70 évesen is nagyon fitt, rendszeresen mozog és az egészséges életmód híve, három éve nagyon megijedt, amikor unokái szeme láttára lett rosszul otthonában.

A népszerű meteorológus 68 évesen kórházba került, amikor egyik pillanatról a másikra rosszul lett az otthonában. Azóta gyógyszereket szed a szívritmuszavarra és betartja az orvosi utasításokat.

Három évvel ezelőtt rosszul lettem a kertben, világos nappal sötétedést és csillagokat láttam. Tombolt a hőség, ráadásul itt volt mind az öt unokánk. túlhajszoltam magam a gyerekekkel való ökörködésben"

- mesélt Németh Lajos a Borsnak, aki ezt egy égi jelnek tekintette, hogy vegyen vissza a tempóból és figyeljen még jobban az egészségére.

Németh Lajos három éve lett rosszul a hőségben.Forrás: Origo

 

Legszívesebben 100 évig élne és 80 pluszosan szeretné elkerülni azokat a betegségeket, melyek megkeserítik az ember életét. S bár az időt nem tudja megállítani, az egészséges életmóddal sokat javíthat az egészségi állapotán.

Az egészséghez hozzájárul a boldog családi élet is. Németh Lajos és felesége 47 éve vannak együtt. Persze az ő kapcsolatukban is voltak mélypontok és hullámvölgyek, olyan sose történt, ami a családjukat szétrobbantotta volna.