Borzalmas: Szívizomgyulladással kezelik a koronavírus-fertőzésen átesett népszerű sportolót

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand -
Josh Archibald sportoló koronavírus szívizomgyulladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szívizomgyulladással kezelik a koronavírus-fertőzésen átesett Josh Archibaldot, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Edmonton Oilers csatárát.

A liga honlapján olvasható, hogy a játékos - aki szerdán lesz 29 éves - bizonytalan ideig nem játszhat, jelenleg szíve nem alkalmas az NHL-hez szükséges terheléshez.

A 2017-ben a Pittsburgh Penguins együttesével Stanley Kupa-győztes Archibald a nyáron átesett a koronavíruson, azonban ezt csak a mostani tesztek mutatták ki.

NHL - Szívizomgyulladással kezelik a koronavírus-fertőzésen átesett csatárt (A kép illusztráció) Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

"Az elmúlt egy hétben, 10 napban egy csomó ellenőrzésen esett át" - mondta Dave Tippett, az Oilers vezetőedzője.

"Amikor Archie visszaérkezett az Egyesült Államokból, 14 napig karanténban kellett maradnia. Ennek a két hétnek az utolsó felében nem érezte jól magát, és súlyos vírusfertőzést kapott. Az orvosok most felügyelnek rá, újabb teszteket végez, és nem tudni, mikor térhet vissza."

A csatár 235 NHL-mérkőzésen 70 pontot (39 gól, 31 gólpassz) gyűjtött.

Forrás: MTI

"Fullad a gyerek! Hívd a mentőket" - beoltottan kapta el a koronavírust az egész család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.