A szakemberek elárulták, beadható-e egyszerre a koronavírus és influenza elleni védőoltás

Forrás: 123rf.com -
védőoltás koronavírus influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly a bezárások, a távolságtartás és a maszkviselés következtében csökkent a felső légúti fertőzések száma. Idén viszont várhatóan ezek a fertőző betegségek is visszatérnek, ezért érdemes az influenza ellen is beoltatnunk magunkat. 

Bár tavaly a szigorú korlátozásoknak köszönhetően elmaradt az évente megjelenő influenzaszezon, idén a lazítások következtében várhatóan visszatér az életünkbe. A szakemberek most már biztosan állítják, hogy az influenza elleni védőoltás nyugodtan beadható a koronavírus elleni vakcinával párhuzamosan.

A szakemberek azt javasolják, hogy oltassuk be magunkat influenza ellen is. Forrás: 123rf.com

- közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ válaszát az Egészségkalauz.

A szakemberek mindenképpen azt ajánlják, hogy oltassuk be magunkat az influenza elleni védőoltással is, már csak azért is, hogy csökkenjen a kórházi ellátásra szorulók száma, és megelőzzünk egy súlyosabb influenzaszezont.

TÜNETKERESŐ

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.