Rejtélyes, új betegséggel együtt támad a delta-variáns

Forrás: Shutterstock -
betegség delta variáns koronavírus vírus influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Együtt támad a delta variáns és egy rejtélyes új betegség. A tünetek nagyon hasonlóak, így nagyon nehéz őket egymástól megkülönböztetni. 

Az ősz beköszöntével szokatlanul sok beteg fordul háziorvosához egy koronavírushoz hasonló újszerű fertőzéssel. A legnagyobb probléma, hogy a delta variánstól alig lehet megkülönböztetni.

- nyilatkozta a Blikknek Dr. Körmendi István, az ország legidősebb háziorvosa és azt is hozzátette, hogy ha a beteg nagyon levert, elesett és izomgyengeséget tapasztal, akkor van ok koronavírusra gyanakodni.

Újszerű vírus dönti ágynak a felnőtteket, tünetei hasonlóak a koronavírushoz. Forrás: Shutterstock

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete választmányi tagja azt nyilatkozta, hogy idén a gyerekek akár két hétre is kieshetnek az iskolából, az idei megbetegedési hullám más, mint ami eddig volt.

- tette hozzá a szakember.

TÜNETKERESŐ

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.