Együtt támad a delta variáns és egy rejtélyes új betegség. A tünetek nagyon hasonlóak, így nagyon nehéz őket egymástól megkülönböztetni. 

Az ősz beköszöntével szokatlanul sok beteg fordul háziorvosához egy koronavírushoz hasonló újszerű fertőzéssel. A legnagyobb probléma, hogy a delta variánstól alig lehet megkülönböztetni.

Körülbelül három hete jómagam is átestem ezen a furcsa betegségen. Az első 2-3 napban nem győztem az orromat fújni, mint a víz, úgy folyt. Lázam nem volt, kis levertséget éreztem, és viszonylag hamar átestem a betegségen. A betegeimnél egynapos hasmenés is tapasztalható"

- nyilatkozta a Blikknek Dr. Körmendi István, az ország legidősebb háziorvosa és azt is hozzátette, hogy ha a beteg nagyon levert, elesett és izomgyengeséget tapasztal, akkor van ok koronavírusra gyanakodni.

Újszerű vírus dönti ágynak a felnőtteket, tünetei hasonlóak a koronavírushoz.Forrás: Shutterstock

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete választmányi tagja azt nyilatkozta, hogy idén a gyerekek akár két hétre is kieshetnek az iskolából, az idei megbetegedési hullám más, mint ami eddig volt. 

Sajnos a gyerekeket és a pedagógusokat sem tesztelik, utóbbiakat azért, mert úgyis be vannak oltva. Attól viszont még fertőzhetnek. Fogalmunk sincs, hogy az iskolákból az új, influenzához hasonló betegség vagy a delta variáns miatt esnek ki komplett osztályok, amelyek lemaradnak a tanulásban, mert digitális oktatást csak az operatív törzs rendelhet el"

- tette hozzá a szakember.

TÜNETKERESŐ
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!