Kiderült, hogy az omikron variáns nem gyenge vírus: minden eddiginél súlyosabb járványhullámot hozhat

Forrás: 123rf.com -
omikron variáns veszély járvány pandémia COVID-19 járványcsúcs vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig azt hallottuk, hogy a Covid-19 új mutációja enyhébb tüneteket okoz és emiatt kevésbé veszélyes, mint például a delta, de ez tévedés!

Korábban mi is írtunk róla, hogy az új mutáció más tünetekkel támad, ám a dán járványügyi hivatal arra figyelmeztet, hogy az omikron variáns egyáltalán nem enyhébb változata a COVID-19 vírusnak, ugyanakkora kórházi terhelést okoz, mint az eddigi vírusvariánsok. Kutatásaik szerint épp olyan súlyos, de lehet, hogy súlyosabb járványhullámot is hozhat, mint a koronavírus többi mutációja.

Forrás: 123rf.com

A hétfőn megjelent tanulmány szerint Dániában vasárnap estig a 3437 igazolt omikron-fertőzött közül 37 beteg került kórházba, vagyis a fertőzöttek 1,1 százaléka. A korábbi vírusváltozatoktól megbetegedett 88 940 emberből 666-nak, azaz 0,7 százalékuknak volt szüksége kórházi kezelésre - írja a Házipatika.com.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.