Miközben azt látjuk, hogy a negyedik hullám már közel sem olyan vészes, mint a korábbiak, mégsem bízhatunk abban, hogy ez lesz a vírus utolsó támadása. A Honvédkórház igazgatója szerint ugyanis küszöbön áll az újabb hullám kitörése.

Wikonkál Norbert főigazgató szerint a környező országokhoz képest jobban kezelte a magyar egészségügy a karácsonyt, mivel kevésbé voltak leterhelve a kórházak az ünnepek alatt. A szakember az M1 hétfő reggeli műsorában arról beszélt, hogy egyre több ország híradásában lehet látni, belátták, hogy a harmadik oltás beadásának késői megkezdése hiba volt.

Magyarország ebben zseniális volt, mivel időben kezdte el adni a harmadik oltást.

A Honvédkórház főigazgatója szerint készülnünk kell az ötödik hullámraForrás: Facebook/Magyar Honvédség Egészségügyi Központ

A Honvédkórház főigazgatója arról is beszélt, hogy Európában is egyre gyorsabban terjed a koronavírus új variánsa, az omikron, ami relatíve kedvezőbb irányba tereli a járványt. Az omikron több embert fertőz majd meg, de kevéssé okoz megbetegedést. Ennek ellenére nincs még itt az ideje a lazításnak, sőt most kell igazán fegyelmezettnek lennünk.

Szinte biztos, hogy hamarosan elindul az ötödik hullám, és a cél továbbra is a lapos járványgörbe.

– idézte az orvos szavait a Blikk.