Elképesztő vádakkal állt elő az omikron felfedezője: ezt állítja az orvos

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Frank Hoermann / Sven Simon -
COVID-19 omikron koronavírus Angelique Coetzee
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Angelique Coetzee dél-afrikai orvos arról beszélt, arra kérték, mondja veszélyesebbnek az omikron variánst, mint amilyen az a valóságban.

Az omikron felfedezője, Coetzee elmondta, hogy bár világosan látni lehetett, hogy az új variáns csak enyhe tüneteket okoz, ám állítása szerint akkor arra kérték, hogy ezt ne mondja, ugyanis más szakértők szerint ez nem igaz. "Az fejükben elképzelhetetlen volt, hogy egy több mint 38 mutációval rendelkező betegség enyhe tüneteket okozzon" - idézi a The Daily Telegraph-ot a Blikk.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Frank Hoermann / Sven Simon

Azóta az már kiderült, hogy a minden eddiginél gyorsabban terjedő omikron - főleg az oltottak körében - általában enyhébb megbetegedést okoz, mint a korábbi variánsok, ám nem szabad elbagatelliztálni, ugyanis vannak olyan tünetek, amik hónapokkal a fertőzés után is megmaradhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.