Szlávik János szerint lassan eljön az ideje a korlátozások eltörlésének

Fotó: Talán Csaba -
korlátozások maszkviselés Szlávik János járványügyi szabályok oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan véget érhet az ötödik hullám, és fellélegezhetünk. Erre utalnak Szlávik János szavai, aki szerint itt lehet az ideje az enyhítésnek.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint természetes, hogy egyelőre csak lassan csökkennek az esetszámok, de ne izguljunk, mert hamarosan véget érhet az ötödik hullám. Ha ez bekövetkezik, akkor végre enyhíthetnek a korábban bevezetett járványügyi szabályokon. Szlávik elképzelhetőnek tartja, hogy nemsokára eltörlik például a kötelező maszkviselést.

A főorvos bizakodó a jövőt illetően, ugyanis sokan felvették az ismétlő oltásokat, és sokan átestek már a fertőzésen az omikronnak köszönhetően, ezzel pedig kialakult a nyájimmunitás. Szlávik János szerint érdemes lehet követni azoknak az országoknak a példáját, akik már eltörölték a járványügyi korlátozásokat.

Szlávik János bizakodó, szerinte hamarosan jöhet az enyhítés Fotó: Talán Csaba

– idézte az infektológus Mokkának adott interjúját a Blikk. Szlávik János kitért a beszélgetés során a poszt-Covid tüneteire is, amelyek a betegség után akár négy hónapig is megnehezíthetik az emberek életét. Szlávik szerint az oltás ezen tünetek esetében is hasznos, ugyanis a vakcinában található ellenanyag csökkenti a poszt-Covid kialakulásának esélyét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.