"Remélem, csak baleset volt" - Mondta a 9 éves kislány, aki elvesztette a karját a háborúban

Oroszország Ukrajna Orosz-ukrán háború Hostomel kislány orosz ukrán háború amputáció Kijev
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 9 éves Sasha, szülei és a nővére múlt héten megpróbáltak elmenekülni a háború borzalmai elől, azonban Hostomelben, Kijev egyik elővárosában lőni kezdék az autójukat. Az édesapa meghalt, az anyukának és a két gyereknek sikerült elinalni.

"Nem tudom, az oroszok miért lőttek meg engem. Remélem, csak baleset volt, és nem akartak bántani" - mondta a DailyStarnak a kis Sasha. "Meglőtték a karomat. Futottam a nővérem után, az anyukám elesett. Azt hittem, itt a vég, de nem halt meg, csak menedéket keresett a lövöldözés elől. Aztán elvesztettem az eszméletemet. Valaki bevitt egy pincébe, ott elláttak, aztán elvittek a kórházba."

A kislány két napott töltött eszméletlenül az óvóhelyen. Mire kórházba került, a karja üszkösödni kezdett. Az orvos az amputáció mellett dönött, így tudta csak megmenteni a kislány életét. Sasha rózsaszín műkart szeretne, olyat, amin virágok is vannak.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos cikkeinket itt találod.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.