Ha ezt a két élelmiszert száműzöd az étrendedből, tíz évvel is tovább élhetsz

Forrás: Shutterstock/ Africa Studio -
hús élelmiszer tejtermék hosszú élet étkezés élettartam
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Friss kutatások szerint akár 13 évvel is meghosszabbítható egy ember élete, ha elhagyja étkezéséből a húst és a tejtermékeket.

Az Élelmiszerekkel az egészséges életért weboldal több száz tanulmányt vizsgált meg. Kutatásaik szerint az étkezés megváltoztatásából eredő élettartamnövekedés abból ered, hogy a helyes táplálkozás csökkenti a szívbetegségek, a cukorbetegség és a rák kialakulásának kockázatát - írja a Bors.

A helyes étrend meghosszabítja az életet Forrás: Shutterstock/ Africa Studio

Az élettartam maximalizálásához olyan étrendet kell követni, amiben nem szerepelnek a vörös húsok vagy a feldolgozott húskészítmények, a cukros üdítőitalok, tejtermékekből pedig csak minimális mennyiség. Kötelező viszont a hüvelyesek, a teljes kiőrlésű gabonafélék, és a diófélék fogyasztása. Példát is hoztak: ha egy 20 éves férfi teljesen átállna a nyugati étrendről az ajánlottra, akkor 13,7 évvel hosszabbodna meg az élettartama. Nők esetében ez 11,6 év lenne.

Az egészséges étkezésről megszámlálhatatlanul sok teória kering az egy igaz megoldást kínálva. Természetesen ilyen nem létezik, ezzel szemben viszont rengeteg hamis információval látott el minket a diétakultúra. Ebben a cikkünkben szedtük össze a legnagyobb tévhiteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.